Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γρεβενά: Σήμερα η κηδεία του 28χρονου - Τι λέει η εταιρεία για τα αίτια της έκρηξης

Κλειστά για δύο μέρες θα μείνουν τα εργοστάσια – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το απόγευμα (στις 16:30), στην πόλη των Γρεβενών, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 28χρονο Κωσταντίνο Γκούμα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από έκρηξη στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Alfa Wood στους Μαυρανέους Γρεβενών.

Ο 28χρονος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έπαθε καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα από τη φωτιά που ακολούθησε μετά την έκρηξη σε χώρο της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του εργοστασίου. Αν και διακομίστηκε εσπευσμένα στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Με ανακοίνωσή του, ο όμιλος ALFA WOOD GROUP σημειώνει ότι «το δυστύχημα, κατά τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιών κατά την προγραμματισμένη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας από την ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία» και ότι «ερευνά ενδελεχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ώστε να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες». Εκφράζει δε «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος» και σημειώνει ότι «παραμένει αλληλέγγυος για την απώλεια του δικού της ανθρώπου», ενώ γνωστοποιεί ότι στη μνήμη του 28χρονου, τα δύο εργοστάσια στην περιοχή των Γρεβενών θα παραμείνουν για δύο ημέρες κλειστά.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στον χώρο του δυστυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που έχει αναλάβει το προανακριτικό έργο, αναμένεται έως αύριο (Σάββατο) μηχανικός από την Ιταλία, που σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα που βρίσκεται ήδη στο εργοστάσιο θα επιβλέψει την εκκένωση των ειδικών λιπαντικών που βρίσκονται στα κυκλώματα και στις σωληνώσεις της εγκατάστασης ώστε στη συνέχεια η Πυροσβεστική να προχωρήσει στην άντληση των υδάτων που βρίσκονται στον χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες θα εισέλθουν στον χώρο οι πραγματογνώμονες για τον έλεγχο και τη διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι χρειάζεστε για την αίτηση

Θεσσαλονίκη: Προ των πυλών νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τραυματία – Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές