Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται - Επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο επικάθησε στο λιμάνι της Χίου

Μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Με πρακτικό και κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.

 

Κλειστή η γραμμή Ρίο-Αντίρριο

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα φέρι-μποτ που εκτελούν δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Γέφυρα ΑΕ», λόγω των ανέμων, ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η διέλευση σε πεζούς, σε δίκυκλα, σε τροχόσπιτα και σε οχήματα χωρίς φορτίο με υψηλές πλευρές.

 

Στο λιμάνι της Χίου επικάθησε το «Νήσος Σάμος» με 332 επιβάτες

Σε αμμώδη αβαθή λιμάνι της Χίου έχει επικαθήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Σάμος" χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Στο πλοίο με 86 άτομα πλήρωμα, επιβαίνουν 332 επιβάτες 104 φορτηγά 83 ΙΧ και 18 δίκυκλα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία χειρισμώς πρόσδεσης και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Κοντά στο πλοίο βρίσκεται ήδη ένα ρυμουλκό προκειμένου να επιχειρήσει την αποκόλληση του πλοίου.

Το "Νήσος Σάμος" εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά Χίο και Μυτιλήνη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Φούρνος κινδυνεύει με λουκέτο – Του ήρθε το ρεύμα… 30.000 ευρώ!

Τρεις συγκεντρώσεις και μια πορεία σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε τη χώρα - Θρίλερ με αγνοούμενο στην Εύβοια (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ