Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ατυχήματα σε παιδικές χαρές - Αντιδρούν γονείς για την ασφάλεια των παιδιών

Στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας των παιδιών

Το θέμα της ασφάλειας στις παιδικές χαρές έρχεται πάλι στο προσκήνιο, μετά το ατύχημα στα Εξάρχεια, όπου καγκελόπορτα κόπηκε από τον μεντεσέ και έπεσε πάνω σε 5χρονο αγοράκι. Μόλις μία εβδομάδα πριν, στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, ένας 9χρονος είχε τραυματιστεί καθώς χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε δένδρο, λόγω ελλιπούς φωτισμού.

Πρόκες που προεξέχουν, ξύλα, σκουπίδια, κενά στο δάπεδο είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που μετατρέπουν τις παιδικές χαρές σε χώρους παγίδας για τα μικρά παιδιά.

Τις προάλλες εμφανίστηκε φίδι σε παιδική χαρά με πυκνό γκαζόν, σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, ενώ εκτός από την απουσία συχνών ελέγχων και την έλλειψη πιστοποιήσεων, οι βανδαλισμοί αποτελούν έναν ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα.

Ένα πεντάχρονο αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία το πρωί του Σαββάτου σε παιδική χαρά της Χαλκίδας. Το παιδί νοσηλεύτηκε και είναι καλά στην υγεία του.

“Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε βανδαλιστεί την προηγούμενη Τρίτη. Εμείς στον δήμο την επισκευάσαμε αμέσως και την Πέμπτη ήταν καλά και ξαναβανδαλίστηκε την Παρασκευή. Έχουμε ένα φαινόμενο πολλαπλών βανδαλισμών στην Χαλκίδα σε παιδικές χαρές αυτή τη στιγμή και για αυτό θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα” δήλωσε στην ΕΡΤ η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Σοκ είχε προκαλέσει η υπόθεση κοριτσιού στην Θεσσαλονίκη που κινδύνεψε να ακρωτηριαστεί την ώρα που έκανε τσουλήθρα. Την Παρασκευή σε παιδική χαρά των Εξαρχείων καγκελόπορτα έπεσε τραυματίζοντας ένα 5χρονο αγοράκι. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει οι γονείς την Δευτέρα 30/5, στις 4:00 μμ, στην Πλατεία Κοτζιά έξω από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον νόμο πάντως υπεύθυνοι για τις παιδικές χαρές είναι οι δήμοι. Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να ελέγχουν τις εγκαταστάσεις και να επιβλέπουν τα παιδιά την ώρα του παιχνιδιού.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το smartphone μας «ακούει» - «Ακούνε ότι λέμε, το Facebook, η Google….»

Θεσσαλονίκη: Έβγαλαν μαχαίρι σε ελεγκτές σε λεωφορείο ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα πτώση από μπαλκόνι 5ου όροφου - Νεκρή 26χρονη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Έρχεται το 1ο “Pink Together”, η μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού
Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη