Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Βροχή» από γάμους μέσα στο καλοκαίρι - Στα ύψη το κόστος για γλέντι

H πληρότητα αγγίζει το 80% μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη ως προς τις διαθέσιμες ημερομηνίες

Καλοκαίρι γάμων και βαπτίσεων χαρακτηρίζεται από όλους η φετινή σεζόν, αφού πλέον η πληρότητα αγγίζει το 80% μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Όσον δε για τα Σαββατοκύριακα «οποίος πρόλαβε- πρόλαβε», καθώς υπάρχουν ζευγάρια τα οποία έχουν κλείσει ημερομηνίες ακόμη και από πρόπερσι, έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιούσουν το μυστήριο και μετά το γλέντι το Σάββατο και την Κυριακή.

Μαζί με την αύξηση των κρατήσεων, φέτος υπάρχει και μεγάλη αύξηση των τιμών στις εκδηλώσεις. Το 2019 η μέση τιμή για το άτομο ήταν στα 30 ευρώ. Αυτή τη χρόνια κυμαίνονται στα 40 με 50 ευρώ.

Μετά την υποχρεωτική παύση, των τελευταίων δυο ετών λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, των κοινωνικών εκδηλώσεων, ο κόσμος σπεύδει σε εκκλησίες, δημαρχεία και ακολούθως σε κτήματα και κέντρα εκδηλώσεων με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες να έχουν γίνει ανάρπαστες και αρκετοί απο αυτούς αναγκάζονται να «κάνουν κράτηση» για το καλοκαίρι του 2023.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς, μιλά στα Dnews, για την κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο των εκδηλώσεων και των catering.

«Αυτή τη στιγμή η πληρότητα των γάμων, των βαφτίσεων φτάνει μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου το 80%, ενώ μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα έχουν κλείσει πια τελείως οι διαθεσιμότητες».

Σύμφωνα με τον αριθμό κρατήσεων ο οποίος συνέχεια μεγαλώνει καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ο κλάδος των δεξιώσεων και των catering ανακάμπτει.

«Οι περισσότερες εκδηλώσεις που έχουμε για φέτος έχουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 250 άτομα καλεσμένους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουμε και τους 400. Ημερομηνίες είναι πολύ δύσκολο να βρεις. Τα Σαββατοκύριακα έχουν κλείσει και πλέον πάμε Παρασκευή και Πέμπτη. Οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω της αύξησης του κόστους. Έχουμε 30% μεσοσταθμικά και αύξηση όλων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται από την εστίαση, συν φυσικά την αύξηση του κόστους της ενέργειας, για αυτό ξεκινούν από τα 40, 50 ευρώ, ανάλογα το μενού».

Τα τελευταία δυο χρόνια οι εκδηλώσεις και τα catering είχαν πτώση 95%

«Η χρόνια θα πάει καλά, ωστόσο το θεμα είναι ότι έχει χάσει δυο χρόνια τζίρου όπου δεν πρόκειται να πληρωθεί. Οι εκδηλώσεις και οι πελάτες που χάθηκαν, τελείωσαν. Ακυρώθηκαν και επιστραφησαν προκαταβολές. Η οικονομική ενίσχυση που έχουν λάβει είναι από το πρόγραμμα του 7% της επανεκκίνησης της εστίασης και ένα 8% catering, κέντρα διασκέδασης, πολυχώροι εκδηλώσεων που τρέχει μέχρι τις αρχές του Ιούνη. Η πτώση στο τμήμα αυτού του κλάδου είναι στο 95%, δηλαδή όταν ο κλάδος έχει μέση πτώση το 20% με 30%, το catering είχε 95%».

Πηγή: dikaiologitika

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οι μωβ μέδουσες γεμίζουν τις ελληνικές θάλασσες - Οι κίνδυνοι από το τσίμπημα

«Ελλάδα, θα θέλεις να μείνεις για πάντα!»: Η καμπάνια - πρόσκληση του ΕΟΤ (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κλείνει σε λίγο για έργα ο Περιφερειακός - Μέχρι τι ώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ