Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: «Έρχεται πολύ νερό στη Β. Ελλάδα» – Προσοχή στους κεραυνούς

Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου για την αστάθεια των ημερών – Η προειδοποίηση της Πυροσβεστικής

Καταιγίδες και χαλάζι αναμένονται για όλη την εβδομάδα στη χώρα μας, με τον καιρό να έχει εκπλήξεις και τις επόμενες ημέρες. Από τα μέσα και μετά της εβδομάδας θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην κακοκαιρία που θα πλήξει περιοχές της Ελλάδας, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, με βροχές και καταιγίδες, λέγοντας πως ο καιρός αυτή την εβδομάδα έχει αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά την προσοχή μας για αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για «εκρηκτικό κοκτέιλ αστάθειας» μέχρι και την Παρασκευή.

Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στην ηπειρωτική χώρα και ειδικά την Παρασκευή σχεδόν όλη η χώρα, με εξαίρεση τα νότια νησιωτικά τμήματα, θα έχει βροχές, μπόρες ή και καταιγίδες. «Στη Βορειανατολική ηπειρωτική χώρα, αναμένεται να πέσει πολύ νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κατευθύνουν προς την Ελλάδα και λόγω των θερμών νερών της Μεσογείου και αυτό θα δημιουργήσει έντονα φαινόμενα, συμπλήρωσε ο κ. Αρναούτογλου. Αναφορικά με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πού θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, κατέληξε.

Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα βρεθούν στο επίκεντρο της αστάθειας τις επόμενες ώρες, ενώ μέχρι τα ξημερώματα θα περιοριστούν στο Θερμαϊκό Κόλπο. Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε έντονη αστάθεια το πρωί της Τρίτης, με βελτίωση στη συνέχεια της ημέρας. Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες, ίσως μέχρι και τα ξημερώματα. Το βράδυ της Τρίτης θα υπάρξουν νέες βροχές και αστάθεια, με θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.

Την Τετάρτη υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας. Την Πέμπτη θα υπάρξει σοβαρή επιδείνωση και στη Βόρεια Ελλάδα με μπόρες και ισχυρούς ανέμους. Ωστόσο, την Παρασκευή θα υπάρξει η σοβαρότερη επιδείνωση με σχεδόν ολόκληρη τη χώρα να πλήττεται από την αστάθεια. Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται κακοκαιρία, με ενδείξεις για πολύ νερό.

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τη Θεσσαλονίκη με μέγιστη θερμοκρασία αύριο στους 26 βαθμούς:

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

 Συνολικά 157 δασικές πυρκαγιές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα και οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας τις τελευταίες 3 ημέρες σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την διάρκεια ενημέρωσης για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς, όπως τόνισε, οι καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές.

Σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο τριήμερο, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το Σάββατο το μεσημέρι, στη "δύσκολη" πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, με σημείο έναρξης ακριβώς στα όρια των τελευταίων κατοικιών με την δασική έκταση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Όσον αφορά την σημερινή πυρκαγιά στην περιοχή της Αρτέμιδας ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, είπε ότι ήταν μία νέα παρόμοια πυρκαγιά, στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης που εκδηλώθηκε στις 12:22, κι επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων, η αυτή η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα μίας ώρας, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», σημείωσε.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου ο κ. Αρτοποιός είπε ότι σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε και προσέθεσε ότι «οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε». Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με την συνδρομή υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού. Είναι αυτονόητο ότι, όσο προχωράμε στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες και πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους. Για το λόγο αυτό, θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική», κατέληξε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μελετάμε μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής

Θεσσαλονίκη: Δέντρο έπεσε δίπλα σε ταξί – Σώοι οδηγός και επιβάτες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη: Δρόμοι «ποτάμια» μέσα σε 5 λεπτά (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ