Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζώα συντροφιάς: Μετάθεση της υποχρέωσης στείρωσης και αποστολής DNA

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Επαναπροσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης της υποχρέωσης - Συναρτάται με την έναρξη ισχύος του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς έχει εκδοθεί, έχουν οριστεί οι προδιαγραφές και είμαστε στη φάση αναδόχου από τον διαγωνισμό που διενεργεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνηση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υποστηρίζοντας την τροπολογία που κατατέθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με κάποιες μεταβατικού χαρακτήρα διατάξεις του Ν. 4830/2021 για το νέο πλαίσιο που αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Με διάταξη της τροπολογίας, επαναπροσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς για στείρωση ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού, DNA, καθώς και της επιβολής των προβλεπόμενων προστίμων για τους παραβάτες, ο οποίος συναρτάται με την έναρξη ισχύος του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς και φυσικά του Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς.

Επίσης, με άλλη διάταξη της τροπολογίας η καταχώρηση των φιλοζωικών σωματείων και των φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς μετατίθεται μέχρι αυτό και τα υπομητρώα του να τεθούν σε πλήρη λειτουργία κατά περίπτωση.

Ο κ. Πέτσας, ανέφερε πως οι δύο αυτές νομοθετικές παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, προκειμένου να δοθεί χρόνος μέχρι την πλήρη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΟΥ - Ευλογιά πιθήκων: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καταστεί ενδημική η νόσος

Κεραμέως: Σχολείο μέχρι τις 17.30 ελεύθερα για όλους τους μαθητές – Όλο το σχέδιο

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ αύριο Πέμπτη 9/6 – Χωρίς αστικά το βράδυ η Θεσσαλονίκη

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νεαρός έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου στη Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις