Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άμεση ανάκληση ΕΦΕΤ για επικίνδυνο ρολό κοτόπουλο από τα σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Καλούνται όσοι το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν

Στην ανάκληση ρολού κοτόπουλου στο οποίο έπειτα από σχετικό έλεγχο βρέθηκε σαλμονέλα, προχωρά ο ΕΦΕΤ, ο οποίος καλεί με ανακοίνωσή του τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1κιλ. ΚΤΨ., με ημερομηνία κατάψυξης 30/11/2021 και ανάλωσης 30/11/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΒΕΚ) ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ ΑΒΕΕ» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω να μην το καταναλώσουν.

efet_kotopoulo_salmonella.png

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία-Τι είπε για ΠΑΟΚ, Μετρό

Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν άνδρα στο κέντρο – Επέμβαση από τους «Πάνθηρες»

Θεσσαλονίκη: Σαλπάρει το πρώτο πλοίο για τις Σποράδες – Δρομολόγια και τιμές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη