Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλημμύρες στην Καβάλα: Αποκλείστηκε δήμαρχος - «Μην μετακινείστε άσκοπα»

Ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης αποκλείστηκε στο Ορφάνι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων

Ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο σχεδόν το Νομό Καβάλας, με υπόγεια σπιτιών να πλημμυρίζουν σε Οφρύνιο και Κάριανη.

Ο δρόμος από Ακροπόταμο για Κάριανη έχει κλείσει όπως και από τον κόμβο Εγνατίας για το Ορφάνι.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης αναφέρει με ανάρτησή του ότι αποκλείστηκε στο Ορφάνι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και συστήνει στους κατοίκους να μη μετακινούνται άσκοπα.

Προβλήματα ωστόσο παρουσιάζονται και στη Χρυσούπολη, ενώ όπως και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα ειδοποίηση από το 112 για τα καιρικά φαινόμενα που θα κολουθήσουν τις επόμενες ώρες λόγω της κακοκαιρίας Genesis.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης αναφέρει με ανάρτησή του ότι αποκλείστηκε στο Ορφάνι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και συστήνει στους κατοίκους να μη μετακινούνται άσκοπα.

«Κατά την επιστροφή μου από το γραφείο αποκλείστηκα στον οικισμό του Ορφανίου. Παρακαλώ μην μετακινείστε άσκοπα. Με ενημέρωση που έχω τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο μήνυμα ειδοποίηση για την κακοκαίρια από το 112 στη Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ: Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης ελικόπτερο της Αστυνομίας (ΦΩΤΟ)

Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη - Οι επαφές Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ