Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζούλας: Από τους 2.100 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, μόλις 4 είναι κάτω των 35 ετών!

Έθεσε ζήτημα ηλικιακής ανανέωσης του προσωπικού της ΕΡΤ

Ζήτημα ηλικιακής ανανέωσης του προσωπικού της ΕΡΤ έθεσε, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Όπως είπε, από τα συνολικά 2.100 άτομα που εργάζονται στη Δημόσια Τηλεόραση μόλις 4 είναι κάτω των 35 ετών και 37 κάτω των 40.

 «Ήταν λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ, όμως ο τρόπος που άνοιξε η ΕΡΤ ήταν άναρχος. Δεν υπήρχαν ηχολήπτες και κάμεραμεν, γιατί η λογική ήταν ''όσοι πιστοί προσέλθετε''» δήλωσε, και αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ πρόσθεσε: «Υπήρχαν 42 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα. Από αυτά είχαν δεσμευτεί 37,5 εκατ. ευρώ για αθλητικό πρόγραμμα. Βρήκαμε προσύμφωνο 15,3 εκατ. ευρώ για μετάδοση αγώνων 2ης κατηγορίας όταν πριν από λίγα χρόνια η ΕΡΤ τους πλήρωνε με 1,5 εκατ. ευρώ. Γι' αυτά δεν μιλήσαμε, γιατί θα ήταν και άλλες οι συνέπειες».

Κωνσταντίνος Ζούλας: Αναφέρθηκε και επί προσωπικού στις καταγγελίες που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που είχε προκύψει με τον ανταποκριτή που κατηγορήθηκε πως δήλωνε ψευδώς ότι βρίσκεται στη Μόσχα, ενώ μετέδιδε ειδήσεις από την Αθήνα, λέγοντας πως «όλοι στην ΕΡΤ γνώριζαν ότι ο Πατσούκας ήταν στη Μεσογείων και όχι στη Μόσχα. Εκ παραδρομής 3-4 φορές γράφτηκε ότι είναι στη Μόσχα. Δεν το θεωρώ μέγα σφάλμα, γιατί δεν μετέδωσε ψευδή είδηση». 

Ο κ. Ζούλας αναφέρθηκε και επί προσωπικού, στις καταγγελίες που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ. «Δεν την έχω αυτή την απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Ούτε γραπτά ούτε προφορικά. Δεν έχω ενημερωθεί γι’ αυτό. Πιθανώς να έχετε ενημερωθεί από την ''Αυγή'', όπως και εγώ, αλλά αυτό κάτι δείχνει για το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Πολύ μεγάλο ατόπημα, γιατί αν εφεσιβάλω την απόφαση, δεν θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί η ποινή. Αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο να πλήξουν το κύρος της ΕΡΤ», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελούδης: Αντιμετωπίζουμε το παρεμπόριο στη λαϊκή Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη
Συνάντηση με κατοίκους στην περιοχή της Ξηροκρήνης είχε ο δήμαρχος της πόλης – Ποια θέματα συζητήθηκαν
Αγγελούδης: Αντιμετωπίζουμε το παρεμπόριο στη λαϊκή Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη