Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός (VIDEO)

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί

Η φωτιά στην Εύβοια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με τις τοπικές Αρχές να δίνουν εντολή για να εκκενωθεί το χωριό Κρεμαστός, καθώς οι άνεμοι στο σημείο δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική, προφορικά, για προληπτική απομάκρυνση προς το Τραχήλι ενώ τώρα στέλνεται και μήνυμα από το 112.

Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ