Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος και... διεθνώς με ρεπορτάζ της ΕΡΤ που έδειχνε πώς να κλέβουμε βενζίνη

Τι γράφουν βρετανικά μέσα

«Αντικείμενο χλευασμού έγινε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας την Πέμπτη για ρεπορτάζ που έδειχνε στους τηλεθεατές πώς να κλέβουν βενζίνη από τα αυτοκίνητα», σημειώνει η βρετανική Daily Mail σε σημερινό της δημοσίευμα, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Η ελληνική κρατική τηλεόραση μαθαίνει στους πολίτες να κλέβουν βενζίνη - τώρα που οι τιμές είναι στα ύψη - γράφει χαρακτηριστικά σήμερα η Daily Mail.

«Δεν είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο...  που σημαίνει πως κάποιος με ένα σωληνάκι - απλό σωληνάκι, δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό σωληνάκι - ακόμη και με ένα λάστιχο που έχουμε για να καθαρίζουμε τις βεράντες και ένα ντεπόζιτο αρκεί για να αδειάσουμε το ρεζερβουάρ», ανέφερε ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ «Συνδέσεις» την Τετάρτη, σε ένα... ρεπορτάζ που αν μη τι άλλο συζητήθηκε.

Αφού επέδειξε, μάλιστα, ο δημοσιογράφος τη μέθοδο, ένας επισκευαστής αυτοκινήτων έδειξε στη συνέχεια πού μπορεί εναλλακτικά να παραβιαστεί το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου για να κλαπεί το περιεχόμενό του.

«Είστε στα καλά σας; Δίνετε στον κόσμο συμβουλές για την κλοπή βενζίνης;» σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter - σημειώνει η Daily Mail.

daily_mail.jpg

«Μετά το σεμινάριο για δύο τρόπους εύκολης κλοπής βενζίνης, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέες οδηγίες για το πώς να ανοίγουν κλειδαριές και να κλέβουν πορτοφόλια», ειρωνεύτηκε ένας άλλος.

Με αφορμή το ανεκδιήγητο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Daily Mail σημειώνει πως οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη να ξεπερνά τα 2,37 ευρώ (2,50 δολάρια) ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές έχουν αντισταθεί στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ' αυτού επιδοτήσεις ύψους 30-50 ευρώ στους λιγότερο εύπορους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αλλά και η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί δημοσίευμα του Agence France Presse (AFP) με τίτλο: «Η ελληνική κρατική τηλεόραση μεταδίδει συμβουλές για το πώς να παίρνετε τη βενζίνη».

guardian_0.jpg

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Για "προσβολή των πολιτών" αλλά και "κατρακύλα" της ΕΡΤ, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την απομάκρυνση του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, προκειμένου "να μην δούμε την επόμενη φορά ρεπορτάζ ενδεχομένως με οδηγίες για ρευματοκλοπή".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κατρακύλα της ΕΡΤ του διαγραφέντος από την ΕΣΗΕΑ κ. Ζούλα δεν έχει τέλος. Σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης παρουσιάστηκαν οδηγίες κλοπής βενζίνης από ρεζερβουάρ αυτοκινήτου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, αφού έχει αφήσει τους πολίτες στο έλεος με μια από τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο και μοιράζει ανεμικά επιδόματα προεκλογικής εξαπάτησης, τελικά βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ακριβής βενζίνης: Να δώσει στους πολίτες μέσω της ΕΡΤ οδηγίες πώς να κλέψουν βενζίνη και μάλιστα με δύο τρόπους!

Η φαιδρότητα του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ήταν μάλιστα τέτοια, με αποτέλεσμα να έχει κάνει ήδη τον γύρο κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης. Μετά τον πολεμικό ανταποκριτή από την... Κυψέλη, η δημόσια τηλεόραση εκτίθεται για ακόμη μία φορά και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες.

Για να μην δούμε την επόμενη φορά ρεπορτάζ ενδεχομένως με οδηγίες για ρευματοκλοπή, υπάρχει μόνο μία λύση. Η άμεση απομάκρυνση Ζούλα από την ΕΡΤ.

Δείτε το επίμαχο ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και έδειξε βήμα βήμα πως γίνεται αυτή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη