Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο οι νεκροί από το αιματηρό επεισόδιο στην Αθήνα

Tραυματίες δύο αστυνομικοι

Ασύλληπτο σκηνικό εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να πέφτουν δύο άνδρες νεκροί. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, εκτός από τον ένοπλο δράστη που έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά, τη ζωή του έχασε και ο οδηγός που πυροβολήθηκε στα Κάτω Πατήσια και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Όλα ξεκίνησαν από το θρίλερ με τους πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια, με τον τραγικό διαπληκτισμό ανάμεσα σε δύο άνδρες να ξεκινά από μια ασήμαντη αφορμή. Ο καβγάς πήρε διαστάσεις, με έναν άνδρα να βγαίνει από το όχημά του και να πυροβολεί. Λίγο αργότερα, το θρίλερ κορυφώθηκε όταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης έκλεψε αυτοκίνητο και έφτασε στους Αγίους Αναργύρους όπου και ξεκίνησε η καταδίωξη από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα ο ένοπλος να πέσει νεκρός. 

Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια όταν ένας άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητό του, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άλλον. 

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε επειδή συγκρούστηκαν τα αυτοκίνητα των εμπλεκομένων στον καβγά. 
Αργότερα και μέσα στο τεταμένο κλίμα που επικρατούσε, ο συνοδηγός - σε κατάσταση πανικού από τα πυρά που έπληξαν τον οδηγό - βγήκε στον δρόμο, παρασύρθηκε όμως από διερχόμενο όχημα.

shootings-03shootings-02shootings-00

Οι δύο, οδηγός και συνοδηγός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος»

Μετά τον πυροβολισμό, ο δράστης έκλεψε όχημα μάρκας Yaris και κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους. 

Φτάνοντας στην περιοχή, προχώρησε σε ληστεία σε βενζινάδικο. 

Στη συνέχεια, οι Αρχές ενημερώθηκαν για δύο συμβάντα και στην οδό Δημοκρατίας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη και άρχισε η καταδίωξη.

Κατά την καταδίωξη έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών από την οποία έπεσε νεκρός ο δράστης, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον θώρακα. 

shootings-06shootings-04shootings-05

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο αρχηγός της αστυνομίας. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος στην ανάρτησή του μετά τη λήξη των συμβάντων συνεχάρη τους αστυνομικούς για την αυτοθυσία τους, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί έφυγε από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, και μετέβη στο νοσοκομείο για να δει τους τραυματίες αστυνομικούς. 

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€