Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι - Εντολή εκκένωσης στο Δήλεσι (VIDEO)

Μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Σχηματάρι του νομού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σχηματάρι και στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας έχει δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πλέον καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

Γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λειβαδιάς - Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Η Hellenic Train ενημερώνει το κοινό ότι αναμένονται καθυστερήσεις.

Δήμαρχος Τανάγρας: Έχουμε δώσει εντολή και προληπτική εκκένωση του οικισμού

Tην εντολή εκκένωσης επιβεβαίωσε μιλώντας στο iefimerida.gr και ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά. «Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Έχουμε δώσει εντολή και προληπτική εκκένωση του οικισμού και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να την οριοθετήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής μέσω twitter:

Πηγή: ifimerida

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη