Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Σάμο - Συνεχίζονται οι εναέριες επιχειρήσεις

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παλαιοχώρι στη Σάμο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα, ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα, ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν έχει πλησιάσει τα σπίτια του Λιμνιώνα, καθώς ο άνεμος ευνοεί τις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι εκτιμούν ότι σύντομα θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο.

Αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 78 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρο με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί (Μακριά Πούντα και Λιμνιώνα), ενώ αργά το βράδυ αποφασίστηκε η μεταφορά, μέσω αεροσκάφους, 28 πυροσβεστών από την Αθήνα, για να συμβάλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις. Ήδη βρίσκονται στο νησί και επιχειρούν στα μέτωπα.

 «Κινδυνεύουμε να καούμε, σας εκλιπαρούμε, βοηθήστε μας»  ήταν  η χθεσινή δραματική έκκληση των κατοίκων, μέσα από το protothema.gr.

«Η μητέρα μου με την κόρη μου τα μάζεψαν και έφυγαν, διότι η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Τώρα μαθαίνω πως οι φλόγες έχουν μπει στο διπλανό σπίτι από το δικό μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε» είπε κάτοικος στο protothema.gr.

Επιτόπου από χθες είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.

https://www.youtube.com/watch?v=PiDq7Cg9ivQ https://www.youtube.com/watch?v=r588vbEAa_E

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τα 3 νοσοκομεία «στολίδια» από ξύλο που σχεδιάζει ο Ρέντσο Πιάνο - Το ένα Θεσσαλονίκη

Seajets: Έκπτωση 30% στα ταξίδια από και προς Βόλο - Σκιάθο - Σκόπελο - Αλόννησο

Ζεσταίνει η Θεσσαλονίκη - Η πρόγνωση του καιρού και η θερμοκρασία σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Τέχνη και Αναπηρία» σήμερα στο ΚΘΒΕ - Το πρόγραμμα των δράσεων
Μια Πολύχρωμη Κυριακή με δωρεάν εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά
Θεσσαλονίκη: «Τέχνη και Αναπηρία» σήμερα στο ΚΘΒΕ - Το πρόγραμμα των δράσεων