Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκιάθος: Δίκη για επιχειρηματία που ήθελε να ανοίξει beacb bar σε αρχαιολογικό χώρο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων αντιλήφθηκε τις εργασίες του 60χρονουμε αποτέλεσμα να τον μηνύσει

Σάλο προκάλεσε στην κοινότητα της Σκιάθου, 60χρονος επιχειρηματίας που είχε ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή beach bar σε παραλία του νησιού, που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος επιχειρηματίας φέρεται να μίσθωσε το οικόπεδο ιδιοκτησίας ιδιώτη στην περιοχή Κεφάλας Σκιάθου, προκειμένου να εγκαταστήσει μπαρ στην παραλία.  Μάλιστα ο συνήγορος του 60χρονου, ανέφερε πως ο πελάτης του είχε υποβάλλει σχετικά αιτήματα και στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμος, Κτηματική Υπηρεσία, Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.ο.κ.) για την κατασκεύη του beach bar, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων που αντιλήφθηκε τις εργασίες του 60χρονου, αρχικώς του συνέστησε να τις διακόψει κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν έκανε ο επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα η Εφορεία Αρχαιοτήτων να τον μηνύσει. Ο 60χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για παράνομη παρέμβαση σε αρχαιολογικό χώρο.

Το πηγάδι

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των κατασκευών του beach bar αποκαλύφθηκε και ένα αρχαίο πηγάδι, με την πλευρά του επιχειρηματία να υποστηρίζει πως πρόκειται για κατασκευή του ιδιοκτήτη του οικοπέδου προ 50ετίας.

Ο συνήγορος του 60χρονου, μετά την αναβολή της δίκης και αφού ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, ζήτησε να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την εφορεία Αρχαιοτήτων, ώστε να αποδειχθεί αν είναι ή όχι το πηγάδι αρχαιολογικό εύρημα.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ