Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτώση Antonov: Προειδοποίηση «αν εντοπίσετε αυτά τα πυρομαχικά»

Ανακοίνωση από το Δήμο Παγγαίου

Aνακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Παγγαίου ζητώντας από τους πολίτες που κινούνται γύρω από την περιοχή που έπεσε το Antonov στο Παλαιοχώρι Καβάλας να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν σχετικά πυρομαχικά.

«Επείγουσα Ανακοίνωση  Προσοχη !!!!
Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… Τον Δήμο Παγγαιου τηλ επικοινωνίας ( 693 6108070) η την Ελληνική Αστυνομία !!!!», 
αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

 

Σε διάβημα και προς την Ουκρανία, αναφορικά με την πτώση του Antonov στο Παλαιοχώρι Καβάλας, προχωρά η Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως εξηγήσεις ζητά η Αθήνα  και από το Βελιγράδι σχετικά με το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος.

Παράλληλα, έπειτα από ώρες αγωνίας σχετικά με το φορτίο του μοιραίου αεροσκάφους, που κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή λίγο πριν από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, διευκρινίσεις έδωσε χθες το πρωί ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε ότι το μεταγωγικό Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Ολονύχτιες έρευνες

Αφού υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα τοξικά υλικά, ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα και συνεχίστηκαν στη διάρκεια όλης της νύχτας έρευνες γύρω από το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος.

Στη διάρκεια της νύχτας το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε με τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους, κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο.

Για τον λόγο αυτό κριθηκε αναγκαίο να παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές των Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.  

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη