Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτός είναι ο 21χρονος που σκοτώθηκε από έλικα - Πως έγινε το δυστύχημα

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για την τραγωδία – Επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο ο 21χρονος Βρετανός που έχασε τη ζωή του

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το σοκαριστικό δυστύχημα στα Σπάτα, όταν ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, ο οποίος επέστρεφε με το ενοικιασμένο ελικόπτερο από διακοπές στη Μύκονο και θα μετέβαινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα προκειμένου να επιβιβαστεί στο ιδιωτικό τζετ της οικογένειας για να επιστρέψει στη Βρετανία.

 

Τρεις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις για την τραγωδία. Πρόκειται για τον πιλότο του ελικοπτέρου και δύο μηχανικούς εδάφους του ελικοδρομίου.

 

Ο 21χρονος όταν κατέβηκε από το ελικόπτερο πήγε στο πίσω μέρος, εκεί τον χτύπησε ο έλικας

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr, στην αναφορά της αστυνομίας σημειώνεται πως στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας πιλότος και τέσσερις Βρετανοί επιβάτες. Αφού το ελικόπτερο προσγειώθηκε οι επιβάτες αποβιβάστηκαν. Ωστόσο κατά την έξοδό τους ο 21χρονος Jack Fenton κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Άμεσα στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ο θάνατος του 21χρονου Βρετανού, ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο του συμβάντος προκειμένου να παραμείνει ανέπαφος.

 

Η αναφορά της αστυνομίας για την τραγωδία στα Σπάτα

Τη Δευτέρα 25/7/2022, στις 18:00 το απόγευμα στην Παιανία Αττικής, θέση Αγίου Γεωργίου στον πολυχώρο Λώλου, έλαβε χώρα συμβάν με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου. Ειδικότερα ελικόπτερο τύπου SX-HEJ της εταιρείας «Superior Air» με ιδιοκτήτη τον Σ.Η. του Κ., το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μύκονο-Παιανία, αφού προσγειώθηκε, ο πιλότος Φ.Χ. με τέσσερις επιβαίνοντες υπηκόους Αγγλίας: Yeabsley James Douglas Allan του Richard, Savage Max David του Ian, Stanton Gleaves Jack James του Robin και Fenton Jack του Miguel, κατά την έξοδό τους, ο Fenton Jack κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

 

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Σε άλλο σημείο περιγράφεται επακριβώς το πώς έγινε το δυστύχημα: «Στις 25/07/2022 και περί ώρα 18:00 στη θέση Κτήμα Λώλου στην Παιανία προσγειώθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο σε θέση προσγείωσης ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη θέση. Λίγο μετά την προσγείωση και ενώ οι δύο έλικες του ελικοπτέρου βρίσκονταν σε λειτουργία, ο θανών με στοιχεία: αλλοδαπός υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Fenton Jack Patrick, γεννηθείς το 2000 στο Λονδίνο, κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπό συνθήκες άγνωστες οι οποίες ακόμη διερευνώνται, φέρεται να χτυπήθηκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Η προανάκριση για την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών που έλαβε χώρα το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ