Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντιδράσεις για δήλωση Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες - Τι απαντά ο ίδιος

«Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν, ξαναγύρισαν. Να αποφασίσουν τι θέλουν»

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, σχετικά με τις δύο γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο.

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο STAR, δήλωσε: «Ζούμε σε μια εποχή σκληρής πατριαρχίας, όπου ορισμένοι έχουν την αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κτήμα τους. Πιστεύουν δυστυχώς, ότι ο άντρας κάνει το κουμάντο και η γυναίκα πρέπει να υπακούει» ενώ σε ερώτηση για το τι θα έλεγε σε μια γυναίκα που θέλει να φύγει από μια κακοποιητική σχέση, αλλά φοβάται για τη ζωή της, ο Θανάσης Κατερινόπουλος απάντησε:

«Όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».
 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Θανάσης Κατερινόπουλος έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας πως προβλήθηκε μεμονωμένα ένα στιγμιότυπο από τις δηλώσεις του.

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με τη Γυναικοκτονια στην Κρήτη και σχηματιζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενεργεια από κάποιους που είναι σε ''διατεταγμένη Υπηρεσία''. Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του star να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διοτι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων .Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρεπεια τους», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ