Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα ένταση για το μετρό στα Εξάρχεια – Έγιναν δεκάδες προσαγωγές (VIDEO)

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες που ξεκίνησαν την Τρίτη

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Εξάρχεια, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στις εργασίες για την κατασκευή σταθμού του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη μέρα στην πλατεία της περιοχής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες που ξεκίνησαν την Τρίτη (9/8) ενόψει της κατασκευής νέου σταθμού του Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός των Αρχών προβλέπει έναν φράχτη ύψους 5 μέτρων, 24ωρη φύλαξη από τα ΜΑΤ και ενεργοποίηση ιδιωτικών σεκιούριτι.

 

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στο σημείο προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαδηλωτές πέταξαν ντομάτες και αυγά στα ΜΑΤ.

 

 

Η πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες σε εργοτάξιο, για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτη (9/8), μπουλντόζες, υπό την ισχυρή συνοδεία ΜΑΤ, τοποθέτησαν τσιμεντένιους φράχτες για να αποκλείσουν την πλατεία, ενώ έγιναν και κοπές δέντρων από συνεργεία, σημαίνοντας την έναρξη των εργασιών.

Μάλιστα τόσο το απόγευμα της Τρίτης όσο και την Τετάρτη (10/9) πραγματοποιήθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο σημείο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€