Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία με νεκρή 5χρονη από Συρία από τσίμπημα σκορπιού σε νησίδα στον Έβρο

Νεκρή 5χρονο προσφυγόπουλο εγκλωβισμένο σε νησίδα του Έβρου

Κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί το ΚΚΕ Έβρου με αφορμή την τραγική είδηση για το θάνατο προσφυγόπουλου από τη Συρία μόλις 5 χρονών από τσίμπημα σκορπιού σε νησίδα του Έβρου.

Την ίδια στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση είναι και η αδερφή της 9 χρονών.

Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ αναλυτικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

«Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η εγκληματική πολιτική ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Αυτή τη φορά με το θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας εγκλωβισμένης σε νησίδα στον ποταμό Έβρο από το τσίμπημα σκορπιού. Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση είναι και η αδερφή της 9 χρονών. Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι οι πρόσφυγες αποτελούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της πολιτικής του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων.

Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διακινητές, την FRONTEX και σε υπερδομές-φυλακές. Άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τη νησίδα στον Έβρο και να παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα στη μικρή προσφυγοπούλα που κινδυνεύει η ζωή της.

Πραγματικό αντίδοτο στο «δηλητήριο» του ρατσισμού και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων οι θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατάργηση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, τη δημιουργία Επιτροπών Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους με ευθύνη του ΟΗΕ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ