Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Οι 2 ημερομηνίες που θα έχει βροχές, καταιγίδες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αλλά και ενδιάμεσο κύμα ζέστης

Χαλάει ο καιρός το Σαββατόκυριακο, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη περίοδος με αστάθεια αλλά με ενδιάμεσο κύμα ζέστης σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτά αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Μετά την κατά τόπους έντονη αστάθεια του Σαβ/κύριακου αρκετή ζέστη αναμένεται και πάλι απο βδομάδα σε αρκετές περιοχές αλλά οπως σας έχω αναφέρει και πάλι εδώ κι ένα 10ήμερο περίπου, δεν φαίνεται ότι αυτό το νέο κύμα ζέστης θα έχει μεγάλη διάρκεια!», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Αρναούτογλου και προσθέτει πως μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια όμως κυρίως Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα η κορύφωση αναμένεται με 38 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο 20 Αυγούστου.

111.jpg

Παράλληλα αναφέρει πως «σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο από την ερχόμενη Κυριακη 14/8 μέχρι και την Τρίτη 16/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση από τις 17/8 στα 5-6 πρόσκαιρα στις 19/8 στα 6-7 μποφόρ».

Υπενθυμίζεται πως για τις επόμενες ημέρες ο Σάκης Αρναούτογλου είχε προχωρήσει στην ανάρτηση χαρτών για την πιθανότητα βροχών και καταιγίδων, που δεν αποκλείεται να συνοδεύεονται και από χαλάζι.

Όπως αναφέρει ο Σ. Αρναούτογλου: 

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΩΝ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/8.

Οσο πιο κοντά στις κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτές να εκδηλωθούν κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και όχι μόνο αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!! Προς το ή πάνω στο πρασινο μικρότερη εως πολύ μικρότερη πιθανότητα (με πολύ πιο εξασθενημένα φαινόμενα) αλλά υπαρκτή..

Ανήμερα του 15Αυγουστου ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας...

Σύμφωνα με τους χάρτες την Κυριακή 14 Αυγούστου είναι πιθανότερο η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική να αντιμετωπίσουν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση ανά ημέρα. 

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ