Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 4, 9 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

Κανένας λόγος ανησυχίας, λέει ο Ε. Λέκκας

Καθησυχάζει ο Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική δόνηση 4, 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06:24 στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου.

«Πρέπει με επιφύλαξη να είναι ο κύριος σεισμός κι έχει ακολουθία τριών δονήσεων ως τώρα, πρόσθεσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν ξύπνησε η Σάμος αλλά το Κουσάντασι από το σεισμό καθώς πρόκειται για παράλληλο ρήγμα με διαφορετική τεκτονική δομή που έκανε αισθητό το σεισμό στο ανατολικό τμήμα της Σάμου και στον τουρκικό χώρο από την Σμύρνη μέχρι το Κουσάντασι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Το επίκεντρο του σεισμού, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, βρισκόταν 298 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Στις συνέργειες που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί περαιτέρω το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν φορείς της πόλης, αλλά και του επιχειρείν σε...
Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου
«Η Όλγα Κολιάτσου υπήρξε δημοσιογράφος που διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης έναντι των συναδέλφων της»
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου