Αλλαγή του καιρού με ασυνήθιστα ισχυρά φαινόμενα για την εποχή θα επικρατήσει τη νέα εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής (Βόρεια Ιταλία - Δυτικά Βαλκάνια), αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μεταβολή του καιρού τη νέα εβδομάδα.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει την Κυριακή 21/08, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Επισημαίνεται ότι:
- Τα ισχυρά φαινόμενα δε θα έχουν το συνηθισμένο τοπικό χαρακτήρα των καλοκαιρινών μηνών, αλλά θα είναι γενικευμένα και, εκτός της ηπειρωτικής χώρας, θα επηρεάσουν επίσης αρκετά νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και την Κρήτη.
- Οι ημέρες με τα ισχυρότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι η Τρίτη 23/08 και η Τετάρτη 24/08.
- Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.
- Δράμα: Κεραυνός σκότωσε αθλητή – Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα (ΦΩΤΟ)
- Στην Ελλάδα η σύζυγος Πεσκόφ, εκπροσώπου του Πούτιν – Σπάει πιάτα, σάλος στη Ρωσία
- ΔΕΘ: Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων η στέγη - Τα μέτρα για ενοίκια, Airbnb
- Ρωσία: Νεκρή η κόρη του «θεωρητικού» του Πούτιν – Έκρηξη βόμβας στο ΙΧ της (VIDEO)