Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολεμικό Ναυτικό: Αυτή είναι 19χρονη από τη Λάρισα που πέθανε ξαφνικά

Tα αίτια του θανάτου της 19χρονης παραμένουν ασαφή

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Λάρισα η είδηση του θανάτου της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, Θάλειας Κορδαμπάλου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιταλία. 

Η άτυχη κοπέλα διέμενε με την οικογένειά της στη συνοικία του Ιπποκράτη, στη Λάρισα και μόλις πέρυσι είχε περάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr. Αφήνει πίσω της τους γονείς της και τον αδελφό της. 

Τα αίτια του θανάτου της 19χρονης παραμένουν ασαφή. Η κοπέλα βρισκόταν εν πλω από τις 20 Ιουλίου, όταν  παρουσίασε ξαφνικά πυρετό. Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, τόσο οι υπεύθυνοι της σχολής όσο και το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου «Προμηθέας» μερίμνησαν ώστε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο της Νάπολης στην Ιταλίας, καθώς ήταν το τελευταίο λιμάνι που θα έμπαινε το πλοίο πριν την επιστροφή στη Σαλαμίνα.

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιδείνωση, ενημερώθηκαν οι γονείς της και με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού και συνοδεία ιατρικού προσωπικού μετέβησαν στην Ιταλία. Λίγες ώρες αργότερα, η δόκιμος εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου εξέπνευσε.

Η κοπέλα παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία, σύμφωνα με το Mega, από άγνωστη αιτία και εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου είχε μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του ΠΝ. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πυρετός της αρχικά δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός και ήταν ραγδαία η επιδείνωση της κλινικής της εικόνας.

Άλλοι δύο σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που συμμετέχουν στον θερινό εκπαιδευτικό πλου παρουσίασαν πυρετό και στομαχόπονο. Οι εν λόγω σπουδαστές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπέστησαν δηλητηρίαση κατά την παραμονή τους στην Τυνησία. Από τις έως τώρα πληροφορίες δεν φαίνεται να συνδέονται με κάποιο τρόπο με την περίπτωση της 19χρονης, σύμφωνα με το onlarissa.gr. 

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»