Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγορές για το άνοιγμα των σχολείων – Ποια σχολικά είδη έχουν διπλάσιες τιμές

Γονείς σε απόγνωση με την ραγδαία αύξηση των τιμών στα σχολικά

Αυξημένα κατά 20% θα είναι φέτος τα σχολικά έξοδα για το «πρώτο κουδούνι». Παρά τις δελεαστικές πρόσφορες των βιβλιοπωλείων και των άλλων καταστημάτων οι γονείς θα χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα από 100 ευρώ για τον εξοπλισμό ενός παιδιού.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, οι αυξήσεις στα σχολικά είδη οφείλονται κατά κύριο λόγο στην τιμή του χαρτιού. Οι ανατιμήσεις στο χαρτί φτάνουν φέτος το 70%-80%. Για παράδειγμα το χαρτί τύπου Α4, 500 φύλλων από τα 4,00 ευρώ που κόστιζε πλέον ξεπέρασε την τιμή των 8,00 ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σπίτι με μία λίστα αγορών, από τετράδια και μολύβια, όργανα γεωμετρίας και είδη ζωγραφικής.

Πόσο θα στοιχίσει η χάρτινη ύλη;

Τσάντες, μολύβια, στυλό, τετράδια, χαρτικά είναι τα είδη που αυτό το διάστημα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αγορών.

Έπειτα απο την έρευνα αγοράς που πραγματοποίησαν τα Dnews προκύπτουν τα εξής.

Τα μολύβια ξεκινούν από 0,30 έως 1,00 ευρώ, οι γόμες από 0,33 έως 5,00, τα στύλο από 0,20 έως τα 3,00 ευρώ, οι ξύστρες από 0,60 έως και 18 ευρώ. Τα μπλοκ ζωγραφικής από τα 0,49 λεπτά, φέτος ξεκινούν από 1 ευρώ και ξεπερνούν τα 20,00. (σ.σ τα πιο φθηνά τα οποία υπάρχουν στο Ίντερνετ οι τιμή αυξάνεται αφού προστίθενται τουλάχιστον 3 με 4 ευρώ για την παράδοση).

Στα τετράδια η τιμή κυμαίνεται από τα 3,00 μέχρι και τα 18,00 ευρώ. Τα φύλλα έκθεσης από 1,50 έως 10,50 ευρώ. Οι κασετίνες ξεκινούν απο τα 2,00 και αγγίζουν τα 25,00 ευρώ. Τα παγουρίνο από 0,99 έως 20,00 ευρώ.

Τα σετ γεωμετρικών οργάνων κυμαίνονται από τα 2,50 ευρώ και αγγίζουν τα 40,00 ευρώ. Οι μαρκαδόροι (12 τεμ.) πωλούνται πλέον από 4,00 έως 40,58 ευρώ και οι ξυλομπογιές (24 τεμ.) από 2,50 ενώ η τιμή ανεβαίνει ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος. Ορισμένες επαγγελματικές ξεπερνούν τα 150 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα έξοδα ανεβαίνουν ανάλογα με τη σχολική ηλικία. Στο δημοτικό η σχολική χρονιά ξεκινά με την προμήθεια της σχολικής τσάντας και των απαραίτητων ειδών, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ποικιλία κόστους, καθώς πολλά σχολικά συνοδεύονται με παιχνίδια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους