Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκτακτο από ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι από απόψε - Πότε «χτυπούν» Θεσσαλονίκη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, «επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (01-09-2022) έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (03-09-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους». 

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα το βράδυ (01-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Παρασκευή (02-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Το πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

To έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ είχε προαναγγείλει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, παρουσιάζοντας χάρτες για το πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

Meteo: Με αστάθεια ξεκινά ο μήνας

Με αστάθεια ξεκινά ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 01/09 κατά κύριο λόγο στα ορεινά ηπειρωτικά (πλην των ανατολικών τμημάτων της Θράκης), στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/08 ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

meteo-ena-mesa-xartis.jpg

Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος χαρακτηρίζει «επικίνδυνη καιρικά» ημέρα την Παρασκευή.

 «Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος και συνεχίζει εξηγώντας:

 «Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας. Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.

Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κλείνει την πρόγνωσή του εφιστώντας την προσοχή στους κεραυνούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια
Ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί από την αστυνομία στις φυλακές – Δικογραφίες σε 5 έγκλειστους
Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια