Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χωρίς ειδήσεις, εκπομπές σήμερα τα κανάλια – Σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι

Η ανακοίνωση για την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, σε διαμαρτυρία για το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου που κατέθεσε η Κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα «προσμετρώνται» στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών.

Η πλήρης ανακοίνωση των ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΙΤΑ, έχει ως εξής:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΙΤΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR, OPEN) καθώς και στις ιστοσελίδες αυτών.

Αντιδρούμε στην επιχειρούμενη φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών μας με την εισαγωγή ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Με το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα «προσμετρώνται» στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων δεν θα ανεχτούν άλλη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των μελών τους, η οποία αποτελεί νέο καίριο χτύπημα στην ενημέρωση.

Η μείωση του προσωπικού των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με την ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού των «προσμετρώμενων» εργαζομένων θα πλήξει τα εργασιακά κεκτημένα των συναδέλφων μας και θα επιτείνει την εργασιακή ανασφάλεια που ήδη υφίστανται τα τελευταία χρόνια μετά τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων των καναλιών.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το άρθρο 29 του νομοσχεδίου και δηλώνουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (ΕΣΗΕΜ-Θ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ (ΕΣΗΕΠΗΝ)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΠΗΕΘ)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΤΙΤΑ)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών
Σε περίπτωση μη διασύνδεσης του POS με την ταμειακή μηχανή εντός των δεσμευτικών προθεσμιών, οι υπόχρεοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 10.000 ευρώ
Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών