Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Πώς χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Η απόπειρα δολοφονίας μέσω ασφυξίας που προηγήθηκε

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν αποσπάσματα της εισαγγελικής πρότασης του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γεωργίου Νούλη, προς το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου σε ηλικία παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Η εισαγγελική πρόταση είναι “καταπέλτης” για την Ρούλα Πισπιρίγκου και περιγράφει τον τρόπο δολοφονίας του παιδιού αλλά και το κίνητρο της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ο εισαγγελέας παρουσιάζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε σχέση με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ως μια γυναίκα “εμμονική, κτητική, διαρκώς τελούσα σε κατάσταση αντιζηλείας και διεκδίκησής του από άλλες γυναίκες”. Ακόμα, τονίζει πως “μοναδική της σκέψη από τη στιγμή που γνώρισε και παντρεύτηκε τον Μάνο Δασκαλάκη μέχρι και το τέλος είναι πώς δεν θα την εγκαταλείψει”.

Η απόπειρα δολοφονίας μέσω ασφυξίας

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεται ότι η 33χρονη έκανε απόπειρα δολοφονίας της άτυχης Τζωρτζίνας, μέσω ασφυξίας. “Περί ώρα 18.50′ της 11ης Απριλίου 2021 η κατηγορουμένη βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε για να αφαιρέσει τη ζωή της ίδιας της θυγατέρας της. Ενόσω ήτανε μόνη με το παιδί στο θάλαμο νοσηλείας του αφαίρεσε διαδοχικά τόσον τη συσκευή ρινικού οξυγόνου που έφερε στο πρόσωπό του, όσο και τη συσκευή του παλμικού οξυμέτρου. Στη συνέχεια η ίδια, ευρισκόμενη πάντα μόνη με το παιδί, απόφραξε με τα χέρια της μύτη και στόμα”, περιγράφει ο εισαγγελέας.

Έκτοτε, η τετραπληγική Τζωρτζίνα αποτελούσε βάρος για την Ρούλα Πισπιρίγκου, προσθέτει, σύμφωνα με την εκπομπή.

“Χορήγησε την κεταμίνη μέσω γαστροστομίας”

Ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει λεπτομερώς κάθε κίνηση της κατηγορούμενης και σημειώνει ότι χορήγησε μέσω γαστροστομίας την κεταμίνη στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα.

Το κίνητρο

Περιγράφοντας το κίνητρο, ο εισαγγελέας αναφέρει, σύμφωνα με την εκπομπή: “Η κτητική εμμονή της κατηγορούμενης με τον σύζυγό της και η διαφαινόμενη οριστική απώλειά του συν του γεγονότος ότι είχε κουραστεί, επειδή εκείνος απιστούσε σε βάρος της, την ώθησαν ώστε να εξυφάνει ένα πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικό σενάριο εξόντωσης της θυγατέρας τους Τζωρτζίνας, ως μέσο εκδίκησης του Μάνου Δασκαλάκη, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που έτρεφε εκείνος για το παιδί”.

“Όταν πέθανε η Ίριδα, εκείνη έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να σκοτώσει και την Τζωρτζίνα, όμως με μέσο που δεν θα την καθιστούσε ύποπτη. Γι’ αυτό προτίμησε να εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο με αναφερόμενους σπασμούς, προκειμένου η Πισπιρίγκου να έχει άλλοθι, γιατί φοβόταν πως εάν επιχειρούσε να σκοτώσει το παιδί στο σπίτι θα την καθιστούσε αυτομάτως ύποπτη”, προσθέτει ο εισαγγελέας, όπως μεταδόθηκε.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star:

Πηγή: enikos

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη
Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, όπως ήμασταν πριν από πέντε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη