Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στον Όλυμπο - Σηκώθηκε Super Puma

Για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του έχει κινητοποιηθεί και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης ενός ορειβάτη στον Όλυμπο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr έπεσε την ώρα που βρισκόταν σε δύσβατη πλαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του έχει κινητοποιηθεί και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ενώ τον τραυματία έχει προσεγγίσει ήδη γιατρός.

Ο ορειβάτης φέρεται να έχει χτυπήσει στα πλευρά και να παρουσιάζει δύσπνοια.

Στο σημείο σπεύδει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής σηκώθηκε και super puma της Πυροσβεστικής. Κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες από την Π.Υ. Λιτόχωρου με τις Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδράμουν εθελοντές της ΕΟΔ.

UPD: Το ελικόπτερο super puma παρέλαβε τον ορειβάτη εν ζωή. Το ελικόπτερο παρέλαβε τον ορειβάτη ώστε στη συνέχεια με ασθενοφόρο να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν τις «Λαζαρίνες», ένα παλιό ξεχωριστό έθιμο που έχει συνδεθεί με την Ανάσταση του Λαζάρου και προαναγγέλλει τον...
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο
Το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Γιάννης Ρίτσος. Ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης» επέστρεψε στο σπίτι του, στην Πόλη και στο Ζωγράφειο
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο