Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ευρυτανία: Θρίλερ με την εξαφάνιση 48χρονης - Τι εντόπισε ειδικό ρομπότ

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία για τον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας που έχει να δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη, όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε επί της γέφυρας Τατάρνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Σάββατο (24/09), εντοπίστηκε από το ναυαγοσωστικό ρομπότ "Έμιλυ" ένα πιθανό σημείο στη Λίμνη Κρεμαστών που ενδέχεται να σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πάτρας ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Αστυνομικού Τμήματος Κρεμαστών για συνδρομή στον εντοπισμό αγνοουμένης στην λίμνη Κρεμαστών με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ "Εμιλυ" του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμιζεται οτι το τελευταίας τεχονολογιας διασωστικο ρομποτ "Εμιλυ" του Ε.Ε.Σ εχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων και έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του.

ees-limni-.jpg
robot-emili-limni.jpg

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο