Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μειωμένο ωράριο σε καταστήματα: Μπορεί να μειωθεί ο μισθός των υπαλλήλων;

Έχουν τη δυνατότητα οι εργοδότες να μειώσουν το μισθό των υπαλλήλων τους αν επιλέξουν να λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης να έβαλε φρένο στο να γίνει υποχρεωτική η πρόταση των εμπορικών καταστημάτων να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο λόγω της ενεργειακής κρίσης, παρόλα αυτά, εμπορικοί σύλλογοι όπως αυτός της Θεσσαλονίκης υιοθετούν εθελοντικά το μειωμένο ωράριο και θα κατεβάζουν ρολά πολύ νωρίτερα. Το λιανεμπόριο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην ελληνική οικονομία και σίγουρα ανακύπτουν πολλά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, ενώ για πολλούς ξυπνά και ο εφιάλτης της απόλυσης, καθώς μειωμένη λειτουργία σημαίνει μειωμένες λειτουργικές ανάγκες  που οδηγούν σε μειωμένο προσωπικό και φυσικά απολύσεις – και εάν όχι απολύσεις, μειώσεις μισθών. 

Μπορούν  όμως οι καταστηματάρχες, βάσει της νομοθεσίας, αφού θα απασχολούν  λιγότερες ώρες το προσωπικό να μειώσουν και τον μισθό τους;

Η απάντηση είναι όχι, καθώς η ενεργειακή κρίση δεν αποτελεί «ανωτέρα βία», ώστε ο εργοδότης να απαλλάσσεται νόμιμα της καταβολής πλήρους μισθού. Για να γινόταν αυτό μονομερώς από τον εργοδότη θα έπρεπε να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση. Για να  αλλάξουν την σύμβαση του εργαζομένου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να έχουν και τη συναίνεση του εργαζόμενου. Αυτό, βέβαια, ισχύει και για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει με ατομική σύμβαση συγκεκριμένα ωράρια και αντίστοιχο μισθό.

Ωστόσο,  θόρυβος έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των εμποροϋπαλλήλων, καθώς πολλοί είναι που φοβούνται πως οι εργοδότες, με την απειλή της απόλυσης, μπορούν να «αποσπάσουν»  από τον  εργαζόμενο την συναίνεσή του και θα μπορούν να μετατρέψουν τις συμβάσεις εργασίας. 

Γιατί η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση των εμπορικών συλλόγων 

Εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε επίσημα, με νομοθετική ρύθμιση, την πρόταση των εμπορικών συλλόγων για λειτουργία με μειωμένο ωράριο, τότε εργοδότες θα μπορούσαν να επικαλεστούν τη μείωση ωραρίου ως «περιορισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας χωρίς δική τους υπαιτιότητα» και να προχωρήσουν μονομερώς σε αναπροσαρμογές μισθών. Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, εάν εφαρμοζόταν ένα υποχρεωτικό μοντέλο μειωμένου ωραρίου θα είχε πολύ δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων.

«Η εποχή της κρίσης δεν είναι εποχή για να προκαλέσουμε προβλήματα στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις αλλά είναι εποχή για να λύσουμε προβλήματα στους εργαζομένους και επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στην αρχική του τοποθέτηση κατά τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου. 

Πηγή: moneyreview

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί