Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εβδομήντα ένα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα εντοπίστηκαν στη Ρόδο

Η έρευνα ολοκληρώθηκε για το νησί της Ρόδου - Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και στα υπόλοιπα νησιά

Εβδομήντα ένα ελαιόδεντρα με ηλικία που υπερβαίνει τα 400 χρόνια, από τα οποία εννέα είναι μεγαλύτερα των 800 ετών και ένα πιθανόν να υπερβαίνει τα 2.000 χρόνια, κατέγραψαν στη Ρόδο οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προστατευθούν και να αναδειχθούν τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα.

Στην σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν περίπου 45 πολίτες και οι αρχικές δηλώσεις αφορούσαν περί τα 500 δέντρα. Από αυτά, όπως δήλωσε ο γεωπόνος, Σάββας Μαστόρου, εκτιμήθηκαν σε αυτή τη φάση τα 166 και 71 χαρακτηρίστηκαν υπεραιωνόβια. Αρκετά βρέθηκαν στο Βάτι και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ρόδου, κοντά σε εκκλησάκια και σε όχθες ρεμάτων.
Το επόμενο στάδιο για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε δέντρου, για να προχωρήσει η περίφραξη και η ανάδειξη, με πληροφοριακό υλικό για το κάθε ένα.

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε για το νησί της Ρόδου. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα νησιά» δήλωσε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζανεττίδης, που ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, όταν άγνωστοι έκοψαν και κατέστρεψαν μια τεράστια υπεραιωνόβια ελιά σε χωριό της Ρόδου πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη