Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μιχάλης Πρωτοψάλτης: Ο άνθρωπος που έσωσε 80 πρόσφυγες στα Κύθηρα (VIDEO)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη - Τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε

«Γροθιά» στο στομάχι αποτελούν οι τραγικές εικόνες που αντικρύζουν όσοι μετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων από το προσφυγικό ναυάγιο στα Κύθηρα. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ιδιοκτήτης του γερανού που διέσωσε 80 ανθρώπους συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα βίωσε.

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, βρέθηκε στο λιμάνι Διακόφτι όπου το πρωί της Παρασκευής πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες εντοπισμού των δέκα αγνοουμένων.

«Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στoιβαγμένοι 90 άνθρωποι. Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρυμνα βράχια.

«Κατεβάσαμε ένα σάκο και με αυτό τον τρόπο τους σώσαμε. Οι Αρχές του νησιού και οι κάτοικοι του νησιού σώσαμε όλο αυτό τον κόσμο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους. Σώθηκαν ογδόντα άνθρωποι», δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται», είπε στην ΕΡΤ ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφοντας τις απέλπιδες προσπάθειες των ναυαγών.

«Φέραμε σε αυτό το σημείο ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag)  όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια», περιέγραψε τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια.

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων, από το ναυάγιο πλοίου στα Κύθηρα, που μετέφερε μετανάστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε. Τόνισε δε ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ