Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεαρή με βηματοδότη έπαθε ανακοπή - Τα 20 δραματικά λεπτά για να την επαναφέρουν

Έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της μπροστά στα μάτια των φίλων της - Ηρωικές οι προσπάθειες εθελοντών και γιατρών για να την σώσουν

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στον Βόλο, καθώς μία νεαρή κοπέλα υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε, ύστερα από έντονη αδιαθεσία.  Διασώστες και ιατρικό προσωπικό έδωσαν «μάχη» για να την επαναφέρουν στη ζωή και, ευτυχώς, η περιπέτεια υγείας της είχε αίσια έκβαση!

Όπως έγινε γνωστό, η 24χρονη κοπέλα βρισκόταν μαζί με την παρέα της σε πιτσαρία κοντά στην παραλία της πόλης, όταν έχασε τις αισθήσεις της, όλα ξαφνικά σκοτείνιασαν και κατέρρευσε. Τότε, επικράτησε πανικός στο εστιατόριο, με τους έντρομους πελάτες να προσπαθούν να την βοηθήσουν. Η παρέα της δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως η κοπέλα έφερε βηματοδότη και όπως περιέγραψαν, το περιστατικό συνέβη την ώρα που έτρωγαν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες έδωσαν μεγάλη «μάχη» για να την κρατήσουν ζωντανή και να τη μεταφέρουν το συντομότερο δυνατό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου για να εισέλθει στον θάλαμο της ανάνηψης. Πράγματι, με τις σειρήνες να «ουρλιάζουν» το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε στο σημείο μέσα σε τρία λεπτά!

Οι  διασώστες κάνοντας  μαλάξεις με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις και χρησιμοποιώντας απινιδωτή επιχείρησαν να την επαναφέρουν, αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι, μετέφεραν την 24χρονη άμεσα στο νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Οι γιατροί οδήγησαν την 24χρονη όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στην αίθουσα ανάνηψης του νοσοκομείου. Εκεί, δόθηκε μεγάλος αγώνας, καθώς επί 20 λεπτά προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή, ώσπου τελικά τα κατάφεραν. Η κοπέλα ανταποκρίθηκε!

Διαπιστώθηκε πως η 24χρονη -που έχει καρδιολογικό πρόβλημα και φορούσε βηματοδότη- υπέστη  ανακοπή καρδιάς. Η ίδια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, κ. Θέμη Παπαδημητρίου, που βρισκόταν στο σημείο και έκανε ΚΑΡΠΑ στην άτυχη γυναίκα, παρατίνοντας με αυτόν τον τρόπο την λειτουργία της καρδιάς.

Ο κ. Παπαδημητρίου περιγράφει το περιστατικό: «Στις 17.00 το απόγευμα, σε γνωστή πιτσαρία του Βόλου έτυχα σε περιστατικό ανακοπής νεαρής κοπέλας με βηματοδότη που έτρωγε με την παρέα της. Οι προσπάθειες που κάναμε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ που έφτασε "σφαίρα" στο σημείο ήταν απίστευτα "χειρουργικές" κάνοντας μαλάξεις και χρήση απινιδωτή. Ακόμη και στην αίθουσα ανάνηψης του Νοσοκομείου δόθηκε μεγάλος αγώνας με ευτυχές αποτέλεσμα, μετά από 20 λεπτά, η κοπέλα να ανταποκριθεί».

Με πληροφορίες από TheNewspaper και Magnesianews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ