Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο 53χρονος εξέδιδε τη 12χρονη μέσα σε ΙΧ: Έρχονται συλλήψεις – Ποιοι γνώριζαν

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια από τον 53χρονο παιδόφιλο - Οι επόμενες κινήσεις της Αστυνομίας

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες είναι μερικά από τα συγκλονιστικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία των 1.000 σελίδων που σχηματίστηκε εις βάρος του 53χρονου επιχειρηματία.

Σε αυτές τις σελίδες, έχει αποτυπωθεί η μεθοδική δράση του 53χρονου που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ είναι καταγεγραμμένα ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.

Η έρευνα έχει περάσει στο επόμενο στάδιο με στόχο την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων (υπενθυμίζεται ότι γύρω στα 213 άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο και να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το κοριτσάκι το οποίο μίλησε για τουλάχιστον 10 άνδρες που το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά) , κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν τους λεγόμενους «πακιστανικούς» αριθμούς , με στόχο να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.

Ποιοι άλλοι γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν

Η όλη αυτή διαδικασία που διήρκησε πάνω από ένα μήνα απέδωσε καρπούς αλλά δεν ολοκληρώνεται στην σύλληψη του παιδόφιλου, καθώς φαίνεται πως υπήρχε κι άλλο άτομο που γνώριζε για τον «Γολγοθά» που περνούσε η ανήλικη, αλλά κρατούσε το στόμα του κλειστό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους,  θα συλληφθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πολλοί είναι και αυτοί που εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν και κατάθεση.

Στο μικροσκόπιο οι συσκευές του 53χρονου

Κομβικό ρόλο σε αυτό το στάδιο, έχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου και της 12χρονης.

Το προσωπικό της ΔΕΕ, μέσα από τα εξιδεικευμένα λογισμικά που έχει στη διάθεση του, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει σε μεγάλο ποσοστό ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία μπορεί να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν, μπορεί να ξεκλειδώσει κλειδωμένους λογαριασμούς ενώ ακόμα και μέσω I cloud μπορεί να ανακτήσει στοιχεία.

Παράλληλα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, οι αστυνομικοί του ανηλίκων ερευνούν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

«Ψάρευε» πελάτες σε ανώνυμο chat

«Συνομίλησε ένας προς έναν σε ένα ανώνυμο, ασφαλές και διασκεδαστικό chat». Με αυτά τα λόγια περιγράφεται από τους δημιουργούς της, γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή «τυφλών» γνωριμιών, την οποία επιστράτευσε ο 53χρονος μαστροπός, σε μια προσπάθεια να βρει «πελάτες» που θα ήθελαν να συνευρεθούν με το ανήλικο κορίτσι.

Για τον εφιάλτη που θα ζούσε η 12χρονη, αρκούσε απλά «το πάτημα ενός κουμπιού», όπως προτρέπουν χαρακτηριστικά τους χρήστες της εφαρμογής, οι δημιουργοί της. Ο 53χρονος, δημιούργησε ειδικό προφίλ για το κορίτσι, καθώς η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, στα πλαίσια της ανωνυμίας.

Εκεί φαίνεται ότι ο προαγωγός αναρτούσε τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που εξανάγκαζε καθημερινά τη 12χρονη να τραβάει. Οι χρήστες της εφαρμογής, δήλωναν απλά την ηλικιακή προτίμηση και την περιοχή και μπορούσαν να συνδεθούν με το προφίλ της 12χρονης. Από τα στοιχεία των αρχών προκύπτει ότι εκατοντάδες άτομα ενδιαφέρθηκαν να κλείσουν ραντεβού με το ανήλικο κορίτσι, προσεγγίζοντας τον 53χρονο χειριστή του προφίλ.

Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος παρουσίαζε το κορίτσι ως μεγαλύτερο ηλικιακά, οι χρήστες που είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο δε δίστασαν να κλείσουν ραντεβού με την ανήλικη πληρώνοντας αντίτιμο από 50 έως 70 ευρώ. Όλα τα ραντεβού, έλαβαν χώρα μέσα σε αυτοκίνητα, κοντά στο μετρό των Σεπολίων.

«Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη... κοκκίνισε»

«Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, μαζεύτηκε. Της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία».

Με αυτή τη σοκαριστική περιγραφή, η μητέρα της 12χρονης περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η θεία του κοριτσιού αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα η μητέρα της ανήλικης καταγγείλει την γυναίκα του 53χρονου ότι προσπαθούσε να τον καλύψει.

«...μου είπε 'Αχ τι να κάνουμε, να σταματήσει η κατρακύλα για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας'. Προσπαθούσε να το καλύψει και μου έλεγε παρακαλώντας να μην πάω να το καταγγείλω, αλλά και ότι θα μου φέρει ψυχολόγους και θα με βοηθήσει οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο 53χρονος

«Θεοσεβούμενος», καλός «οικογενειάρχης», με πολιτικές φιλοδοξίες και με γνωριμίες στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι το προφίλ του 53χρονου, φερόμενου ως βιαστή και μαστροπού, όπως σκιαγραφείται από τον κύκλο του στον Κολωνό και τη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 53χρονος είχε ανοίξει το μαγαζί με τα χαρτικά και τα είδη καθαρισμού στην οδό Δράμας τη δεκαετία του 90. Αρχικά, δούλευε με τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια ασχολήθηκε και με το χονδρικό εμπόριο.

Έφτασε, μάλιστα, να υπογραφεί συμβάσεις με δημόσιες υπηρεσίες για την προμήθεια ειδών καθαρισμού. Ο γιος του εργάστηκε στα ΜΜΕ ενώ η σύζυγός του ασχολήθηκε με την πολιτική και ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Αθηναίων.

Ο 53χρονος είχε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της οικογένειας. Είχε γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα και σύχναζε σχεδόν καθημερινά σε κομματικές συγκεντρώσεις.

Στις περισσότερες πόζαρε δίπλα σε παράγοντες της πολιτικής σκηνής του τόπου και ανέβαζε τις φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook.

Ο φερόμενος ως βιαστής και μαστροπός της 12χρονης από τον Κολωνό έχει φωτογραφηθεί με πρώην πρωθυπουργούς και στο σπίτι του διοργανώνονταν πολιτικές συγκεντρώσεις με ομιλητές δημάρχους και περιφερειάρχες.

Παράλληλα, είχε στενή σχέση και με την Εκκλησία ως πιστός αλλά και ως επίτροπος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, στο λόφο Σκουζέ.

Ο 53χρονος εκκλησιαζόταν ανελλιπώς και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στην εκκλησία. Επί τρία χρόνια είχε αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα σήκωνε το Σταυρό και συμμετείχε στην περιφορά.

Ωστόσο, όπως λέει στο protothema.gr ο εφήμεριος του Ναού, πατέρας Νικόλαος, ο 53χρονος απομακρύνθηκε γιατί η συμπεριφορά του και το γεγονός πως του άρεσε να "ξεχωρίζει και να φαίνεται πως κάποιος είναι" δεν ταίριαζε με τα πιστεύω της ενορίας.

Ο 53χρονος, τότε, αναζήτησε και βρήκε καταφύγιο στην εκκλησία του Εσταυρωμένου. Εκεί, διαφήμιζε το προφίλ του καλού Χριστιανού συμμετέχοντας στις μεγάλες γιορτές με την ελληνική σημαία στα χέρια.

Φυσικά, ανέβαζε τη χριστιανική και πατριωτική του δράση στο Facebook την περίοδο που ο ίδιος άνθρωπος βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο θύμα του.

Στον κοινωνικό του κύκλο περιλαμβάνονταν και καλλιτέχνες καθώς ο 53χρονος είχε σχέσεις με τον ηθοποιό, Κώστα Πρέκα, και την Άννα Φόνσου.

Ο ίδιος διαφήμιζε πως έχει στηρίξει οικονομικά το Σπίτι του Ηθοποιού, στην πλατεία Αμερικής, και γνωρίζει το μισό, ελληνικό θέατρο.

«Από το θέατρο «Αυλαία» που είχε το μπαρ κάτω, είναι τέσσερα χρόνια περίπου. Όλος ο κόσμος τον γνώριζε. Βοήθαγε το θέατρο, δεν φανταζόμουν ποτέ ούτε εγώ, ούτε όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι ηθοποιοί, η Φόνσου, ο ένας, ο άλλος… Πολλές προσωπικότητες γνώριζε. Έχουμε πέσει απ’ τα σύννεφα! Δεν μπορώ να το δεχτώ, είναι ασύλληπτο», δήλωσε στον ANT1 ο Κώστας Πρέκας για τη γνωριμία του με τον 53χρονο κατηγορούμενο.

Την εξέδιδε μέσα σε αυτοκίνητα

Αρνείται τα πάντα ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη, στον Κολωνό, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022.  Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο ιδιοκτήτης καταστήματος στον Κολωνό, φέρεται να υποστηρίζει ότι το κορίτσι του γύριζε μόνο του τα βίντεο και του τα έστελνε, γιατί ήθελε να τον προσεγγίσει και πως κάποιοι θέλουν να τον καταστρέψουν. Η 12χρονη καθάριζε το μαγαζί του 53χρονου, καθώς η οικογένεια της, που έχει συνολικά εννέα παιδιά, αντιμετώπιζει πολλά οικονομικά προβλήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 53χρονος την εξέδιδε σε πελάτες μεταξύ 30 έως 50 ετών, μέσα σε αυτοκίνητα, αλλά και σε ένα δωμάτιο, ωστόσο -μέχρι στιγμής- δεν έχει προσδιοριστεί η περιοχή. Το κορίτσι φέρεται να έχει συναντηθεί με περισσότερους από 10 πελάτες, εκ των οποίων κάποιοι της είχαν πει “είσαι πολύ μικρή, να προσέχεις”.

Ο 42χρονος που επίσης έχει συλληφθεί για την υπόθεση και είναι παντρεμένος, αναγνωρίστηκε από το παιδί ως πελάτης, υποστηρίζοντας πως είχε μαζί του σεξουαλική επαφή, πολλές φορές.

Με πληροφορίες από protothema.gr, iefimerida.gr, newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλκοόλ και οδήγηση: Πρόστιμα μαμούθ με το νέο ΚΟΚ - Πόση ώρα μετά το ποτό μπορείτε να οδηγήσετε
Σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό παίζουν πολλά χαρακτηριστικά
Αλκοόλ και οδήγηση: Πρόστιμα μαμούθ με το νέο ΚΟΚ - Πόση ώρα μετά το ποτό μπορείτε να οδηγήσετε