Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 4000 κάδοι κομποστοποίησης στα μέλη των ενώσεων αστυνομικών

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η δράση αυτή έχει στόχο την μείωση τουλάχιστον κατά 40% των απορριμμάτων που καταλήγουν στον πράσινο κάδο

Τέσσερις χιλιάδες οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στα μέλη των ενώσεων αστυνομικών, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που έχει συνάψει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την επικείμενη λειτουργία του καφέ κάδου, στον οποίο θα καταλήγουν τα οργανικά οικιακά απορρίμματα, με στόχο τη μείωση -τουλάχιστον κατά 40%- των απορριμμάτων που καταλήγουν στον πράσινο κάδο και την παραγωγή λιπάσματος και εδαφοβελτιωτικού υλικού.

Σύμφωνα με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, οι πολίτες αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Φορέα για την ξεχωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων με συνολικά οφέλη στην προσπάθεια μείωσης των σκουπιδιών που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή και στην εφαρμογή πρακτικών, όπως η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος εναέρια καλώδια 12 χλμ στο Σέιχ Σου – Μεγάλο έργο, νέο υπόγειο δίκτυο
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος εναέρια καλώδια 12 χλμ στο Σέιχ Σου – Μεγάλο έργο, νέο υπόγειο δίκτυο
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel