Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σύζυγος 53χρονου: «Αποτρόπαιες οι πράξεις του - Είμαστε σε διάσταση»

Δήλωση της συζύγου του 53χρονου Ηλία Μίχου

Ανακοίνωση εξέδωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, στην οποία χαρακτηρίζει αποτρόπαια την πράξη του, τονίζει πως η ίδια και ο γιος τους δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ αναφέρεται και όσα συζήτησε με την μητέρα του παιδιού.

Η Ελισάβετ Λέκκα αναφορικά με τον 53χρονο Ηλία Μίχο αναφέρει πως έχουν χωρίσει εδώ και τρία χρόνια, απλώς συγκατοικούσαν σε ένα σπίτι που τους ανήκει εξ ημισείας. Ωστόσο όταν άκουσε όσα είπε η μητέρα της 12χρονης του ζήτησε διαζύγιο και τον έδιωξε από το σπίτι.

Παράλληλα η ίδια υποστηρίζει πως στη μητέρα της 12χρονης έδωσε χρήματα για ανθρωπιστικούς λόγους. Την πρώτη φορά της έδωσε 100 ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως της έγραψε η 37χρονη μητέρα σε γραπτό μήνυμα και μετά από λίγες ημέρες της ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία. «Της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα.», αναφέρει η Ελισάβετ Λέκκα.

Αναλυτικά η δήλωση της συζύγου του 53χρονου Ηλία Μίχου

«Αυτές τις ημέρες εγώ και το παιδί μου γίναμε αντικείμενο ανθρωποφαγίας, με την εφαρμογή, από επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές, οικογενειακής ευθύνης για πράξεις που δεν γνωρίζαμε και δεν είχαμε καμμία σχέση, και για τις οποίες μόνο αποτροπιασμό νιώθουμε.

Με τον πρώην σύζυγο μου ήμασταν σε ουσιαστική διάσταση από τριετίας, απλά συγκατοικούσαμε σε ένα σπίτι που μας ανήκει εξ ημισείας.

Στις 3/9 το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μου έστειλε μεσω κοινωνικού δικτύου μήνυμα πως ήθελε να μιλήσουμε και μου κοινοποίησε δυο συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με το παιδί, με σοκαριστικό περιεχόμενο, γράφοντας μου πως θα τον καταγγείλει για "σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου", όπως μου εγραψε και πως αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η αδελφή της, η οποία επίσης μου εστειλε μηνυμα με τους διαλόγους αυτούς. Έχασα κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια μου, αμέσως μιλήσαμε με την μητέρα του παιδιού με φωνητική κλήση και μου επανέλαβε τα ίδια. Αθημερόν απαίτησα από τον πρώην σύζυγο μου να φύγει από το σπίτι, όπως και έπραξε και να πάρουμε διαζύγιο, δηλώνοντας του πως αν δεν μου έδινε συναινετικό, θα έκανα αγωγή διαζυγίου αναφεροντας ως λόγο όσα έμαθα. Αναγκαστικά συμφώνησε, απευθυνθήκαμε σε δικηγόρους, συντάχθηκε και υπογράψαμε το απαραίτητο ιδιωτικό συμφωνητικό και στις 4 Οκτωβρίου υπογράψαμε σε συμβολαιογράφο την πράξη λύσης του γάμου και χωρίσαμε αμετάκλητα.

Μετά τις 3/9, αφού η μητέρα του παιδιού μου έστειλε τα μηνύματα των διαλόγων και με ενημέρωσε, και αφού το ίδιο βράδυ, χωρίς να το γνωρίζω, πήγε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τον πρώην συζυγο μου, μου ζήτησε χρήματα. Την πρώτη φορά 100 Ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως μου έγραψε σε γραπτό μήνυμα, τα οποία της έδωσα. Μετά από λίγες ημερες μου ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία και της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα. Στα μηνύματα έγραφε πως δήθεν δεν έχει πάει στην Αστυνομία και πως θέλει να την βοηθάω όποτε θα μου τα ζητάει και μου ζήτησε πάλι στις 8/9 άλλα 100 ευρώ. Δεν απάντησα, διότι δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτό, δέχτηκα αλλεπάλληλα γραπτά μηνύματα για να την συναντήσω να της δώσω τα χρήματα, και μετά από έντεκα (11) αναπάντητες κλήσεις, που ειναι καταγεγραμμένες στο κινητό μου, όπως και τα μηνύματα που μου ζητούσε χρήματα, την μπλόκαρα και δεν επέτρεψα άλλη επικοινωνία. Είναι σε απολύτως ψευδές πως δήθεν την επισκέφτηκα στο σπίτι της, της πρόσφερα χρήματα και τα αρνήθηκε. Τα γραπτά της μηνύματα είναι στα χέρια μου και αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ποιος ζητούσε χρήματα, λέγοντας ψέματα πως δεν είχε πάει στην Αστυνομία.

Ο πρώην σύζυγος μου θα κριθεί από την Δικαιοσύνη. Αυτό που ζητώ είναι να σταματήσουν τα ψέματα και ο κανιβαλισμός εμένα και του παιδιού μου, που παντελώς άδικα έχασε τη δουλειά του, για πράξεις με τις οποίες δεν έχουμε την παραμικρή σχέση. Για όσους δε έγραψαν τρομερές συκοφαντίες και μας στοχοποίησαν, φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο να πουν μέχρι πως δήθεν γνώριζα και συγκάλυπτα ή πως δήθεν βγήκε ένταλμα σύλληψης μου, θα προσφύγουμε στην μόνη αρμόδια, την Δικαιοσύνη.

Ελισάβετ Λέκκα»

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ανέφερε νωρίτερα το protothema, η αστυνομία πλέον έχει βάλει στο στόχαστρο και την σύζυγο του Ηλία Μίχου εκτιμώντας ότι υπάρχουν στοιχεία που την εμπλέκουν στην υπόθεση όχι σε ό,τι έχει να κάνει την υπόθεση μαστροπείας αλλά για υπόθαλψη εγκληματία και απόπειρα εκβιασμού για να «κλείσουν» τα στόματα των συγγενών του κοριτσιού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βάσει των διαλόγων που έχουν στις εκατοντάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών η σύζυγος του 53χρονου γνώριζε την υπόθεση. Σημειώνετα, πάντως, ότι για την ώρα το ένταλμα σύλληψης δεν έχει εκδοθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ