Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πατέρας δύο παιδιών ο νεκρός 50χρονος από την κακοκαιρία στην Κρήτη (VIDEO)

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό της γυναίκας που αγνοείται

Κορυφώνεται ώρα με την ώρα η αγωνία στην Αγία Πελαγία για την αγνοούμενη μητέρα δύο παιδιών, που πετάχτηκε από το αυτοκίνητο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί. Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται. 

Στα λόγια του συζύγου, που από το μεσημέρι βρίσκεται στην Αγία Πελαγία, αποτυπωνεται το θρίλερ. «Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο», οι σπαρακτικές φράσεις του άνδρα. 

Παίρνει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας του και όπως λέει μπροστά στην κάμερα, προσεύχεται να βρεθεί ζωντανή. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.


Το πρωί η γυναίκα ξεκίνησε από το Ηράκλειο με τον αδικοχαμένο Κώστα Βεργάκη, που βρέθηκε νεκρός. Όταν τα νερά κάλυψαν το αυτοκίνητο, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και πήδηξε έξω.

Σε κατάσταση απελπισίας ο σύζυγός της είχε μία επικοινωνία με τον 50χρονο την ώρα που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο. Όταν κόπασαν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, μετέβη στην Αγία Πελαγία και πήρε μέρος στις έρευνες για να βρεθεί η γυναίκα του.

«Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα», περιγράφει ο σύζυγός της αγνοούμενης.

Στο μεταξύ, με κάθε διαθέσιμο μέσο η πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, το λιμενικό, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι εθελοντές αναζητούν την 50χρονη.

Δύτες «χτενίζουν» όλη την παραλία της Αγίας Πελαγίας προσπαθώντας να βρουν κάποιο ίχνος της ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι διασώστες ερευνούν την περιοχή η οποία έχει σκεπαστεί από λάσπες.

Στο έλεος της κακοκαιρίας, που έχει αφήσει πίσω της έναν 50χρονο νεκρό, βρίσκεται η Κρήτη τις τελευταίες ώρες.

Λίγο προτού ο 50χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και φωτογράφος χάσει τη ζωή του, μιλούσε με τη σύζυγό του, η φονική κακοκαιρία όμως ανέτρεψε τα πάντα και ξαφνικά γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Σε βίντεο αποτυπώνονται τα δραματικά λεπτά κατά τα οποία ο άνδρας βρίσκεται στο όχημά του και καταβάλλονται προσπάθειες να τον απεγκλωβίσουν. 

https://www.youtube.com/watch?v=49sPKa8kl5c&ab_channel=ProtoThema

Το όχημα αναποδογυρισμένο, το χέρι του άτυχου Κωνσταντίνου Βεργάκη φαίνεται έξω από το ΙΧ και την ίδια στιγμή περνούν τα ορμητικά νερά. 

Στιγμές χάους επικράτησαν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην Αγία Πελαγία της Κρήτης με περιουσίες να χάνονται, σπίτια και αυτοκίνητα να παρασύρονται. 

Ο άτυχος Κωνσταντίνος Βεργάκης ήταν ο 50χρονος άντρας που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην παραλία της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της Κρήτης. «Ποιητή» της φωτογραφίας τον αποκαλούν, μιλώντας για τον άτυχο άνδρα στο protothema.gr, άνθρωποι που τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του.

O Κωνσταντίνος Βεργάκης ήταν 30 χρόνια φωτογράφος. Το πάθος του για τη φωτογραφία δεν σταμάτησε ποτέ ωστόσο επιθυμούσε να πειραματιστεί πάνω σε διάφορους τύπους φωτογραφίας, εκτός από τα πορτρέτα.

fwtografos__4_fwtografos__1_fwtografos__2_

Ο άτυχος 50χρονος που ανασύρθηκε νεκρός, πήγαινε στην Αγία Πελαγία, μαζί με μία καθαρίστρια, προκειμένου να ανοίξουν και να καθαρίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρούσε στην παραλία της περιοχής.

Όταν ξέσπασε η καταιγίδα, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει.

Όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε».
kriti-irakleio-plimmyra__1_kriti-irakleio-plimmyra__2_kriti-irakleio-plimmyra__4_kriti-irakleio-plimmyra__5_;

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ