Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο ο Πλεύρης (ΦΩΤΟ)

Δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά και έκανε λόγο για «αυνάνες της Αριστεράς»

Σε νέο ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, με την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων, ο Κ. Πλεύρης χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά φροντίζοντας αυτή τη φορά να τον δει η έδρα. Μάλιστα έκανε λόγο για «αυνάνες της αριστεράς» και δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά.

Είπε χαρακτηριστικά μέσα στο δικαστήριο: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι».

Δείτε τις φωτογραφίες:

plevris_nazistikos_xairetismos_2.jpg
plevris_nazistikos_xairetismos_1.jpg

Στη συνέχεια ο Κ. Πλεύρης σήκωσε το χέρι του με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον ρωτά αν αυτή του η συμπεριφέρεσαι θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του. Ωστόσο, η πρόεδρος δεν είπε τίποτα αναφορικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό που έλαβε χώρα για τρίτη συνεχόμενη φορά εντός της αίθουσας.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε ότι «ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ