Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουλάχιστον 1.500 παιδόφιλοι στην Ελλάδα - Εκτιμήσεις αξιωματούχων

Κάθε χρόνο σημειώνονται 30-40 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 300 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και πορνογραφίας ανηλίκων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Τον τελευταίο χρόνο, τα θύματα τέτοιων αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών ανήλθαν σε 390. Tουλάχιστον1.500 παιδόφιλοι υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα». 

Σε έναν χρόνο, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ερευνά 50-70 υποθέσεις αποπλάνησης και περίπου 15 υποθέσεις βιασμών, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα τελευταία χρόνια, ετησίως συλλαμβάνονται 30-40 άτομα για παιδική πορνογραφία, από τους οποίους 4-5 είναι υπότροποι. 

Στη χώρα μας, 1 στα 6 παιδιά θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας, 1 στα 13 θα έχει σωματική επαφή με τους δράστες και 1 στα 30 θα έχει εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στο διαδίκτυο, το 41% των παιδιών φέρεται να έχει δεχθεί αίτημα φιλίας από άγνωστο και το 21% να έχει συναντηθεί με κάποιον από αυτές τις συνομιλίες. 

Οι παιδόφιλοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- γράφει το «Βήμα»- είναι συνήθως άνδρες «κατά 90%, άνω των 30 ετών. Ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και συχνά επιλέγουν επαγγέλματα που τους επιτρέπουν την καθημερινή επαφή με τα παιδιά (δάσκαλοι, γυμναστές, επιστάτες)». Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλυφθεί τουλάχιστον 10 υποθέσεις με δράστες από αυτούς τους επαγγελματικούς χώρους. 

Τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι διαπιστώνεται ότι έχουν δικά τους παιδιά και πολλοί εξ αυτών είναι φίλοι, συγγενείς ή γνωστοί του ανήλικου θύματός τους. Το 27% των παιδόφιλων εντοπίζονται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος (γονέας 19%, πατριός 30%, θείος 18%, ή παππούς 5% και άλλος κοντινός συγγενής). 

Οι χρήστες παιδικής πορνογραφίας έχουν κατά κανόνα υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ικανοποιητικό ή μεγάλο δείκτη νοημοσύνης και καλή κοινωνική και επαγγελματική θέση, σύμφωνα με το δημοσίευμα και η μέση ηλικία είναι τα 35 έτη. Κατά πλειονότητα είναι ελεύθεροι ή χωρισμένοι και το 25% έχουν δικά τους παιδιά. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι