Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητέρα 12χρονης για σύζυγο Μίχου: Ζήτησε να υπογράψω ότι δεν θα γίνει καταγγελία

Αποκαλύψεις για τις επικοινωνίες της με τον Ηλία Μίχο και τη σύζυγό του έκανε στην απολογία της η 37χρονη μητέρα της 12χρονης

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 37χρονη μητέρα της ανήλικης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς της, ότι δεν γνώριζε τίποτα για το κύκλωμα μαστροπείας που είχε στήσει ο Ηλίας Μίχος και διέταξαν την προφυλάκισή της με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Στην απολογία της, η 37χρονη αναφέρθηκε και στο πώς ο 53χρονος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών. «Κέρναγε συχνά τα παιδιά παγωτά και πορτοκαλαδες και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας, έπραξε όλα αυτά» υπογράμμισε.

Πως έφτασαν στην αποκάλυψη

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η 37χρονη αναφέρθηκε και στα γεγονότα που έγιναν το καλοκαίρι και οδήγησαν στην αποκάλυψη του μαρτυρίου της 12χρονης.

«Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι τού είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Τού έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε. Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα».

«Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη μέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή» πρόσθεσε η μητέρα της 12χρονης.

Η 37χρονη μητέρα υπογράμμισε επίσης, ότι είχε λάβει εντολή από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων να μην αναφέρει τίποτα για την υπόθεση στον Ηλία Μίχο, «μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος ότι έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα».

Η μητέρα της 12χρονης μίλησε και για τα όσα της αποκάλυψε το άτυχο παιδί για το βιασμό της από τον 53χρονο.

«Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό» τόνισε.

«Να μην προβώ σε καταγγελία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη μητέρα έχει μιλήσει στις Αρχές και για την προσέγγιση που είχε από τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, προκειμένου όπως υποστηρίζει να μην προχωρήσει η καταγγελία της 12χρονης.

«Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε «σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά» και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ» υποστήριξε η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία. Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα που της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στη συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα 100 ευρώ ως οικονομική βοήθεια».

Ωστόσο, η 37χρονη φέρεται να έχει αναφέρει ότι η σύζυγος του 53χρονου παιδοβιαστή ήθελε να είναι σίγουρη ότι δεν θα προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης και για αυτό της ζήτησε να υπογράψει και σχετικό έγγραφο.

«Πριν φύγω από τη συνάντησή μας, μού πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δε θα προβώ σε καταγγελία, ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες» κατέληξε η 37χρονη.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ