Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που λήστευε σπίτια – Λεία 157.000 ευρώ

Tα μέλη της συμμορίας διέπρατταν κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα

Οι αστυνομικοί στην Πάτρα κατάφεραν να φτάσουν στα άδυτα της εγκληματικής οργάνωσης που έγινε πονοκέφαλος για ιδιοκτήτες σπιτιών και όχι μόνο.

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, διαρρήξεις και ληστεία, σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Πάτρα, τρεις Έλληνες, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, που έχει οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία κατά συναυτουργία και εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από 05/06/2022 έως και 12/10/2022, στις περιοχές του Κάτω Καστριτσίου, των Μποζαϊτίκων, του Προαστίου, του Ρίου και του Σαραβαλίου Πατρών, με διαφορετική σύνθεση σε κάθε περίπτωση, διέπραξαν 14 κλοπές – διαρρήξεις, ιδίως μεταλλικών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών και εργαλείων από οικίες, σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος 156.420 ευρώ.

Επιπλέον, στις 21-10-2022 στο Κάτω Καστρίτσι, δύο από τους κατηγορούμενους αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν σίδερα και αλουμίνια αξίας 1.000 ευρώ, από αγρόκτημα και απείλησαν με σιδερόβεργες τον κάτοχό τους. Στην πλειοψηφία των κλοπών οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις περιουσίες των παθόντων, με την προκληθείσα ζημία να υπερβαίνει σε ορισμένες των περιπτώσεων, τη χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»