Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα – Πάνω από τα 1.200 μέτρα

Η πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου

«Στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το ερχόμενο Σάββατο και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτολου.

Όπως αναφέρει ακόμη, «όσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιόχή μας από κει και μετά».

Αναλυτικότερα στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως το Σάββατο ο καιρός θα κρυώσει πρόσκαιρα, ενώ τα περισσότερα χιονοδρομικά στη χώρα, αναμένεται να πασπαλιστούν με χιόνι, έστω για λίγες ώρες.

H Παρασκευή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπικές ομίχλες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα με σύννεφα σε Μακεδονία και Θράκη που θα κινθούν από βόρεια προς νότια, με κάποιες τοπικές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1800 με 1700 μέτρα σε Μακεδονία και Θράκη. Προς το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν κυρίως τα βορειοανατολικά, με πασπάλισμα από χιόνι πάνω από 1700 μέτρα στην Κεντρική Μακεδονία κυρίως σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία.

Οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα το πρωί θα είναι μονοψήφιες, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσουν περί τους 18 βαθμούς στα βόρεια, ενώ από το βράδυ προς Σάββατο ψυχρές αέριες μάζες θα ρίξουν τη θερμοκρασία φέροντας παροδικά ψύχρα και κρύο.

Στη Θεσσαλονίκη η Παρασκευή θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες και βροχές κυρίως στα ανατολικά του Νομού, ενώ στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από 1.800 μέτρα θα υπάρξουν ασθενείς χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα συνεχιστούν με παροδικές χιονοπτώσεις στα 1500 με 1600 μέτρα.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 11-18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από 1600 στα ηπειρωτικά της χώρα, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.200 μέτρα.

Από Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί, με μία μικρή πτώση θερμοκρασίας ξανά Δευτέρα και Τρίτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια
Ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί από την αστυνομία στις φυλακές – Δικογραφίες σε 5 έγκλειστους
Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια