Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα 8 tips για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα τον χειμώνα

Το στέγνωμα των ρούχων είναι κατ' επίφαση μια εύκολη υπόθεση. Μπορούμε απλώς να τα πετάξουμε πάνω σε μία ξαπλώστρα, να τα μαζέψουμε λίγες ώρες και τελείωσε η υπόθεση, σωστά;

Μάλλον όχι... Μπορεί το καλοκαίρι ακόμα και η πιο τσαπατσούλικη τεχνική απλώματος να λειτουργήσει καθώς ο έντονος ήλιος, η ζέστη και η ξηρασία μας λύνουν τα χέρια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο καιρός κρυώνει και η υγρασία αυξάνεται τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα.

Πλέον δεν μπορούμε να απλώνουμε τα ρούχα έξω και προφανώς σε εσωτερικούς χώρους χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν και μπορεί να πάρουν ενοχλητικές μυρωδιές μούχλας, ειδικά σε μικρά δωμάτια.

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε μερικά tips για να σας βοηθήσουμε να στεγνώσετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά. Είναι εγγυημένο ότι θα απογειώσετε τη φρεσκάδα των ρούχων σας, ενώ παράλληλα θα αποχαιρετήσετε τις δυσάρεστες οσμές και τη μούχλα που μπορεί να οδηγήσουν σε επαναληπτικό πλύσιμο.

1. Μην γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριό σας. Αν τα ρούχα στριμώχνονται μέσα στο πλυντήριο τότε καταλήγουν πιο υγρά στο τέλος της πλύσης θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.

2. Στριφογυρίστε καλά τα ρούχα και ανακινήστε τα επιπλέον όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο για να απομακρύνετε το πλεονάζον νερό και την υγρασία. Πριν το κάνετε αυτό εξετάστε τα σύμβολα στο καρτελάκι του εκάστοτε ρούχου, καθώς δεν αντέχουν όλα τα υλικά (πλεκτά και ευαίσθητα) ένα επιπλέον στύψιμο.

3. Κρεμάστε τα ρούχα σας αμέσως. Μην τα αφήνετε στο πλυντήριο ή στο καλάθι της μπουγάδας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μυρωδιά ή ακόμα και ανάπτυξη μούχλας.

4. Αποφύγετε το στέγνωμα των ρούχων σε χώρους όπου περνάτε πολύ χρόνο, όπως το υπνοδωμάτιό σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο υγρασίας και μούχλας. Μια επιτοίχια απλώστρα είναι μια καλή επιλογή: δεν καταλαμβάνει χώρο στο πάτωμα και μπορείτε να την αναδιπλώσετε.

5. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα ρούχα σας κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή κάπου με καλή ροή αέρα. Απλώστε τα ρούχα ομοιόμορφα σε απόσταση τουλάχιστον μιας ίντσας μεταξύ τους και γυρίστε τα μετά από μερικές ώρες για να τα βοηθήσετε να στεγνώσουν ομοιόμορφα.

6. Κρεμάστε τα πιο ευαίσθητα αντικείμενα, όπως τα καμισόλ και τα πουκάμισα, σε κρεμάστρες πάνω στην απλώστρα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα στεγνώσουν περισσότερα ρούχα ταυτόχρονα και όσο το δυνατόν χωρίς τσαλακώματα. Βεβαιώνεστε πάντα ότι τα αντικείμενα έχουν στεγνώσει καλά πριν τα αποθηκεύσετε σε ράφια και ντουλάπια ώστε να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

7. Μην στεγνώνετε τα ρούχα στα καλοριφέρ. Αυξάνει την υγρασία στον αέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υγρές συνθήκες όπου ευδοκιμεί η μούχλα - γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Μπορεί επίσης να αυξήσει τους λογαριασμούς ενέργειας λόγω της αύξησης της κατανάλωσης ρεύματος.

8. Μην απλώνετε τα ρούχα διπλωμένα στη μέση. Κρέμασέ τα ανάποδα, δηλαδή τις μπλούζες από τις άκρες τους κι όχι από τους ώμους και τα παντελόνια από τα μπατζάκια κι όχι από την περιοχή της ζώνης.

Πηγή: bovary.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ