Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαρτυρία 20χρονης για τον πατέρα Αντώνιο - «Έδινε έγκριση για τιμωρίες»

Νέα μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενης στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται στο φως

Οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου» προκαλούν ανατριχίλα. Νέα μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενης στην «Κιβωτό» βάζει ξανά στο στόχαστρο τον πατέρα Αντώνιο και αναφέρεται σε «σκληρές τιμωρίες και βίαιη συμπεριφορά» σε πολλά παιδιά της «Κιβωτού».

Η κοπέλα, που μίλησε για τον πατέρα Αντώνιο στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, έμενε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια. «Από τα 12 έτη μέχρι τα 18 μου. Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική», όπως περιγράφει η ίδια.

 «Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας βρίζανε και τέτοια απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε ξέρω εγώ κακή επιρροή και κάτι τέτοιο», διευκρινίζει.

Όπως εξηγεί η ίδια κάποια στιγμή πήρε τιμωρία επειδή κάλυψε ένα άλλο παιδί της δομής και «φυλακίστηκε» για όλο το καλοκαίρι σε ένα δωμάτιο. «Η κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα.

Τέτοια είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του πατέρα Αντώνιου. Και μένα και τα υπόλοιπα κορίτσια τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο πατέρας Αντώνιος τα γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει…»

 «Κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω συγγνώμη το θεωρείτε σωστό επειδή εγώ κάλυψα ένα άλλο παιδί, να μου δίνετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη; Και λέει, ναι, προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε. Λέω θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ σαν σκυλί; Πάρα πολλές φορές είχα σκεφτεί να δραπετεύσω, το είχα κάνει κιόλας.

Γενικά δεν είχα καμία ελευθερία, έπρεπε να είμαι συνέχεια δίπλα από τον παιδαγωγό, να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, να είμαι απομονωμένη, όχι απαραίτητα να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο αλλά είχα πάντα ένα γεμάτο πρόγραμμα από δουλειές» τόνισε η 20χρονη.

 «Είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι»

Ανέφερε επίσης ένα περιστατικό όπου ο πατέρας Αντώνιος χαστούκισε μια κοπέλα. «Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών είτε σεξουαλικά είτε σωματικά ή κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός κάποια στιγμή πιο παλιά βέβαια. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι».

 «Γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά»

Για την τοποθέτηση του πατέρα Αντώνιου, η 20χρονη λέει πως: «Η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του. Πιο πριν, ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν στη δομή, αλλά και όλα τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα χθες ότι είπε, με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι για ό,τι είπα».

 «Δηλαδή γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ήμασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε», συμπληρώνει.

Σχετικά με την πρεσβυτέρα, η νεαρή αναφέρει πως «Πάντα ήταν έτσι γλυκιά και γλυκομίλητη και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε. Την είδα στην συνέντευξη και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και για ποιον λόγο είχε τόσα νεύρα; Θεωρώ ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έπρεπε να είχε ήδη προνοήσει ότι θα υπήρχε αυτό το θέμα, δεν ξέρω πραγματικά γιατί είχε αυτή την αντίδραση».

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ