Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει καταγγελία για περίεργες «εξαφανίσεις» αγοριών

kivotos-toy-kosmoy

Η Κιβωτός του Κόσμου φαίνεται ότι βουλιάζει συνεχώς μετά τις σοκαριστικές και φρικιαστικές καταγγελίες που έχουν γίνει ακόμα και για τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 της Δευτέρας (20/11) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου θα διεξαχθεί σχετικά με τη λειτουργία της δομής και τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και το επιτελείο του, καθώς και η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε πρόκειται για επικεφαλής, είτε για εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει λύσεις για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, αλλά και για το τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Οι περίεργες «εξαφανίσεις» αγοριών -Τι λέει πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού του Κόσμου

Παιδαγωγός στην «Κιβωτό του Κόσμου» μιλώντας στο mega αποκάλυψε πως από τις πρώτες κιόλας μέρες υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν έφηβα αγόρια εξαφανίζονταν ολόκληρα βράδια, δήθεν για να πάνε να προπονηθούν, ενώ όταν επισήμανε το πρόβλημα το απολύθηκε.

«Ο λόγος ήτανε γιατί διαφώνησα τα παιδιά που είχα υπό την επίβλεψή μου, η ομάδα μου, να χωρίζεται και να μην ξέρω που βρίσκονται τα μεγαλύτερα, τα έφηβα. Κάποια βράδια ο … ερχότανε και διάλεγε κάποια παιδιά από τις ομάδες και πήγαιναν να παίξουν μπάσκετ μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα.

Οπότε διαφώνησα με αυτό, το να μην είναι υπό την επίβλεψή μου όλη η ομάδα. Την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δε θα χρειαστούν άλλο τις υπηρεσίες μου οπότε απολύθηκα

Τα ίδια τα παιδιά μου είπανε ότι μια φορά τον χρόνο ο … διαλέγει τα καλύτερα και πηγαίνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Μου είχανε πει ότι για δυο χρονιές τότε είχανε πάει στο Βέλγιο. Τα ταξίδια αυτά τα έκαναν χωρίς συνοδεία εκπαιδευτικού, χωρίς τη συνοδεία υπεύθυνου παιδαγωγού. Πήγαινε μόνο ο … με αυτά τα παιδιά

Ρώτησα να μάθω ποια ήταν τα παιδιά αυτά που πήγανε πέρσι και ήτανε παιδιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή ήταν τα πιο αρρενωπά, τα πιο γυμνασμένα και παιδιά όμορφα με τα πρότυπα της ομορφιάς που έχουμε στη σημερινή εποχή.

»Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Σκέφτηκα ‘καλά τόσα εκατοντάδες παιδιά σε όλες τις δομές της Κιβωτού, δεν υπάρχει ένα καλό παιδί εντός εισαγωγικών, που να έχει άλλα χαρακτηριστικά; Να είναι παχύσαρκο, να φοράει γυαλιά, να μη γυμνάζεται’.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με υποψίασε».

Κακοποίηση και άθλιο φαγητό

«Το φαγητό ήταν άθλιο εκεί στη δομή στην επαρχία που βρέθηκα. Υπήρχαν μέρες που τρώγανε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι μόνο όλοι μαζί πατάτες μπλουμ. Παρόλα αυτά τα απογεύματα όταν ο … γυρνούσε από την παραλία με μια παρέα εφήβων που τον περικύκλωνε πάντα και πήγαιναν τις εκδρομές μαζί, έτρωγε άλλο φαγητό. Ψητά ψάρια, του ετοίμαζαν στην κουζίνα εντελώς διαφορετικό φαγητό.

«Τα περισσότερα είναι βιτρίνα. Εκμεταλλεύονται τα παιδιά. Τις προσφορές του κόσμου τις κλέβανε από πίσω», καταλήγει ο πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Τι έχει καταγγείλει ο 19χρονος για τον πατέρα Αντώνιο

Ο 19χρονος που καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο υποστήριξε: «Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα 10 φορές.

Έτσι, τα πρωινά που πήγαινα στον πατέρα, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός και εκεί καθόταν ο πατήρ. Μια μέρα, ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα και τραβήχτηκα αμέσως.

Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Η κατάθεση του 19χρονου ενισχύεται από την καταγγελία του άλλου φιλοξενούμενου που μίλησε στο Open, καθώς ο συνομήλικός του από τη δομή της Χίου έγινε μάρτυρας της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από τον πατέρα Αντώνιο το καλοκαίρι του 2021.

«Μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατέρα να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι "εγώ σ’ τα έλεγα"», έχει πει ο 19χρονος για τον φίλο του.

Στην κατάθεση του ο 19χρονος υποστηρίζει ότι δεν είναι το μοναδικό θύμα: «Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο παιδί που ήταν 15,5 ετών. Μιλώντας τηλεφωνικά με άλλη κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α΄ Γυμνασίου», δήλωσε.

Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου

Ηχηρή παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδας προκάλεσαν οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά τις καταγγελίες σοκ για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων σε βάρος του πατέρα Αντώνιου ενώ του απαγορεύει να ιερουργεί.

«Διέταξα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων Αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθαρίζει ότι η ιερά αρχιεπισκοπή δεν έχει ούτε είχε σχέση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

«Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο».

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν