Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάμπρος Μαργαρίτης: Το συγκινητικό αντίο από τον Βαγγέλη Βενιζέλο

Aποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου

Με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Μαργαρίτη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως ο Λάμπρος Μαργαρίτης «έφυγε νωρίς. Αλλά αφήνει ανεξίτηλο στίγμα».

Αναλυτικά ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρει:

Εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση ο χαμός του Λάμπρου Μαργαρίτη. Για εμάς της γενιάς του σοκαριστική.

Με τον Λαμπρό Μαργαρίτη είχαμε σχεδόν παράλληλη πανεπιστημιακή πορεία. Δεν τον έβλεπα συχνά, αλλά παρακολουθούσα πάντα με ενδιαφέρον και θαυμασμό την επιστημονική του δράση. Είχε τη σφραγίδα της δωρεάς, είχε πει για αυτόν ο Γιάννης Μανωλεδάκης.

Αυτό το παιδί από την ορεινή Αργιθέα συνδιαμόρφωσε τα τελευταία σαράντα χρόνια το δόγμα και την πράξη του Ποινικού  Δικαίου, εξίσου του Ουσιαστικού και του Δικονομικού και επηρέασε την αντίληψη χιλιάδων νέων νομικών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων με τη διδασκαλία αλλά και τη δικαστηριακή πρακτική του. Ήταν μαχόμενος δικηγόρος και μαχόμενος δάσκαλος. Έφυγε νωρίς. Αλλά αφήνει ανεξίτηλο στίγμα. Ως ευφυής και σκεπτόμενος άνθρωπος προφανώς είχε αναρωτηθεί «Ποία τοῦ βίου τρυφὴ διαμένει λύπης ἀμέτοχος; Ποία δόξα ἔστηκεν ἐπὶ γῆς ἀμετάθετος;» Και ήξερε ότι, «Πάντα σκιᾶς ἀσθενέστερα, πάντα ὀνείρων ἀπατηλότερα· μία ῥοπή, καὶ ταῦτα πάντα θάνατος διαδέχεται», όπως έγραψε παραθέτοντας ποίημα του Ιωάννου Δαμασκηνού. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες
Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, σχεδόν όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της...
Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες