Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Θα παρουσιαστούν από την Culinary Team Greece στη διοργάνωση που θα γίνει στο Λουξεμβούργο

Συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα, μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η ελληνική ομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα, με θέμα «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα», ενώ θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Η σπουδαία αυτή διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο. Σε 24.700 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα παραβρεθούν 8000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ