Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κιβωτός του Κόσμου: Τα πανάκριβα ΙΧ του πάτερ Αντώνιου και οι μεζονέτες (VIDEO)

Πρώην εργαζόμενοι και εθελοντές κάνουν αποκαλύψεις για τη χλιδάτη ζωή του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Πρώην εργαζόμενοι και εθελοντές της «Κιβωτού του Κόσμου» αποκαλύπτουν τη χλιδάτη ζωή που έκανε ο πατέρας Αντώνιος, ενώ αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στο επόμενο διάστημα, σχετικά με τις αγορές των ακινήτων και τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αποκάλυψε χθες το MEGA, ο πατέρας Αντώνιος οδηγούσε ανά διαστήματα μια Porsche Cayenne και η πρεσβυτέρα ένα πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια άνω των 100.000 ευρώ. «Έρχονταν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια», ανέφεραν στην εκπομπή “Live News”.

 

Η κρουαζιέρα και το τζιπ μάρκας Mercedes

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ύστερα από επταήμερη κρουαζιέρα με παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», ο πατέρας Αντώνιος αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον είδαν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ. «Όταν αποβιβάστηκαν, μπήκε αυτός σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes αυτός, με σκούρα τζάμια για να μη φαίνεται, με οδηγό».

 

«Στις κρουαζιέρες πήγαιναν λίγα και εκλεκτά παιδιά»

Στις κρουαζιέρες δεν πήγαιναν όλα τα παιδιά, αλλά λίγα και εκλεκτά, όπως καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι της οργάνωσης. Η επιστροφή στην Αθήνα, έβρισκε τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα είτε στη Ραφήνα, είτε στην περιοχή της Βραυρώνας, όπου βρίσκονταν οι δύο μεζονέτες τους.

 

Δωρεές 27,7 εκατ. ευρώ την περίοδο 2017-2021

Εντωμεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε ο έλεγχος των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου», ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση της ΜΚΟ. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο πρώτος έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας χθες στην Κιβωτό του Κόσμου έδειξε ότι εταίροι στην κιβωτό (σε ποσοστό 50% η κάθε μια) είναι η πρεσβυτέρα και η 86χρονη μητέρα του πατέρα Αντωνίου.

 

Πού πήγαν σχεδόν 30 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια;

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News”, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η «Κιβωτός του Κόσμου», ζητούσε συνεχώς μέσω της ιστοσελίδας της, συνέχεια δωρεές ενώ εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε να καλυφθούν από τους δωρητές.

 

Πατέρας Αντώνιος: Η κληρονομία του οικοπέδου στον Κόκκινο Μύλο

Η εκπομπή πραγματοποίησε έρευνα στο οικόπεδο στον Κόκκινο Μύλο, το οποίο εδώ και 6-7 χρόνια έχει «περάσει» από κληρονομιά στον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου», σύμφωνα με τη διαθήκη. Ωστόσο, δεν έχει πωληθεί και παραμένει αναξιοποίητο.

Στις 18 Ιουλίου 2012 έγινε η ιδιόγραφη διαθήκη της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου, η οποία πέθανε στις 30 Απριλίου 2014 στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, και στις 23 Ιουνίου του 2016 ενώπιων συμβολαιογράφου στα γραφεία της «Κιβωτού» ο πατέρας Αντώνιος έκανε αποδοχή κληρονομιάς.

Το οικόπεδο είναι 225 τετραγωνικών μέτρων για το οποίο πληρώθηκε και ο ΕΝΦΙΑ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και στις 23 Ιουνίου 2016 στο υποθηκοφυλακείο έγινε η βεβαίωση της μετεγγραφής.

 

Οι δύο μεζονέτες

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και μια εντυπωσιακή μεζονέτα τριών διαφορετικών διαμερισμάτων στη Ραφήνα, η οποία φέρεται να βρίσκεται στην κατοχή του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα το Live News, στο κουδούνι του πολυτελούς οικήματος αναγράφεται το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. Ο χώρος καλύπτεται από καλαμιές που κρύβουν την οπτική επαφή με τον χώρο, ενώ προχθές όλα τα διαμερίσματα παρέμεναν κλειστά.

Το συγκεκριμένο κτίριο φέρεται να απέκτησε ο πατήρ Αντώνιος το 2005, μετά την πώληση ενός άλλου πολυτελούς ακινήτου στη Βραυρώνα. Το είχε αγοράσει έναν χρόνο πριν, με το συμβόλαιο να αναγράφει ως ποσό απόκτησης την αντικειμενική αξία του ακινήτου, περίπου 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, εκείνη την εποχή κανένα ακίνητο δεν πωλούνταν κάτω από 210.000 ευρώ.

 

Στα «χέρια» εργαζόμενου στη «Κιβωτό» η μεζονέτα της Βραυρώνας

Η μεζονέτα της Βραυρώνας φέρεται να μεταπωλήθηκε άμεσα σε εργαζόμενο της Κιβωτού, στον οποίο εικάζεται ότι είχε δοθεί κάποιο δάνειο, ίσως από τον ίδιο τον ιδρυτή της. Ερωτηματικά προκαλούν εάν οι μεζονέτες αγοράστηκαν με χρήματα του πατέρα Αντωνίου ή από δωρεές στην Κιβωτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που οι υπεύθυνοι της Κιβωτού έχουν καταθέσει, είναι ότι ο οργανισμός κάθε χρόνο είχε έσοδα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παρουσίαζε πλεόνασμα 500.000-1.000.000 ευρώ, παρά τις συνεχείς παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για την κάλυψη τρέχοντων εξόδων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της
Η 17χρονη αδερφή της σωριάστηκε λιπόθυμη – Συνελήφθη η μικρότερη αδερφή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία
Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της