Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: Έκανα δωρεά ένα ακίνητο αλλά εξαπατήθηκα

kivotos-toy-kosmoy

Όπως είπε ο 79χρονος, ξέρει τον πατέρα Αντώνιο εδώ και 25 χρόνια αλλά τελευταία τον είδε να διάγει διαφορετικό βίο

Πατέρας παιδιού με αναπηρία κατήγγειλε πως προχώρησε σε δωρεά ενός ακινήτου στον Κηφισό στην Κιβωτό του Κόσμου, αλλά, όπως τόνισε ο 79χρονος, «εξαπατήθηκε».

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του παιδιού με αναπηρία Θεόδωρος Αποστόλου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και είπε ότι δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου έναν όροφο από το ακίνητό του έκτασης 2.742 τετραγωνικών μέτρων. Το κίνητρό του ήταν να βρει προστασία και φροντίδα ο 25χρονος γιος του που είναι ανάπηρος και να έχει κάπου να διαμείνει. Παράλληλα, τόνισε ότι τον πατέρα Αντώνιο τον γνώριζε εδώ και περίπου 25 χρόνια.

«Έβλεπα τον πατέρα Αντώνιο και έλεγα ότι έχω να κάνω με έναν άγιο άνθρωπο, γιατί τέτοιος φαινόταν, και είπα να του αφήσω τον όροφο αυτόν και στη συνέχεια να του αφήσω και τους υπόλοιπους δύο ορόφους του κτιρίου. Τη δωρεά την έκανα πριν από περίπου 3 ή 4 χρόνια» ανέφερε αρχικά ο κ. Αποστόλου.

Σε ερώτηση πώς επικοινωνούσε ο 79χρονος με την Κιβωτό του Κόσμου, ο κ. Αποστόλου επισήμανε: «Εντυπωσιάστηκα όταν είδα τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, χώρος τον οποίο γνώριζα πριν από τη μεταμόρφωσή του, που, όπως μου είπε ο π. Αντώνιος, έγινε από δωρεά μιας οικογένειας επιχειρηματιών. Με έβαλαν σε υποψίες η χλιδή και η μεγαλοπρέπεια της δομής, που δεν ταίριαζε σε αντίστοιχες δομές».

Πώς έγινε η εξαπάτηση από την Κιβωτό του Κόσμου

Ο κ. Αποστόλου μίλησε και για τις ψεύτικες υποσχέσεις που του έταξαν: «Μου είπαν ο π. Αντώνιος και η διευθύντρια της δομής ότι τον γιο μου θα τον έχουν "άρχοντα" εκεί μέσα, και εγώ τους είπα ότι θα τους δωρίσω και το υπόλοιπο κτίριο. Όμως, όταν πήγαμε στον συμβολαιογράφο για να ολοκληρώσουμε τη δωρεά, εμφανίστηκε μόνο η παπαδιά, η οποία ήταν πολύ αεράτη και μου έβαλε έναν όρο στο συμβόλαιο που ανέφερε ότι για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι σε εκείνη και σε μία διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

«Ενώ ζήτησα έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί μου θα είχε εσαεί τη φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της Κιβωτού του Κόσμου, του είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως "θα τον έχουν σαν άρχοντα τον Γιάννη στη δομή", κάτι που όμως δεν μου διασφάλιζαν ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν», λέει ο πατέρας του παιδιού με αναπηρία.

Τέλος, ο 79χρονος χαρακτήρισε τον εαυτό του βλάκα που πείστηκε από τους ανθρώπους της Κιβωτού του Κόσμου για τη μεταβίβαση του ακινήτου, λέει ωστόσο πως δεν μετανιώνει, διότι έκανε την πράξη αυτή για να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δείτε τι είπε για τον π. Αντώνιο ο πατέρας του ανάπηρου παιδιού:

Πηγή: iefimerida

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ